UFC

Gilbert Burns analizirao nadolazeći meč Chimaeva i Usmana: ‘Dvije stvari idu Usmanu u prilog‘

Khamzat Chimaev (lijevo) vs. Gilbert Burns (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni brazilski velteraš detaljno je pojasnio prednosti obojice boraca

Jedan od najboljih ljudi za analizu nadolazećeg meča između Kamarua Usmana i Khamzata Chimaeva definitivno je Gilbert ‘‘Durinho‘‘ Burns. Brazilac je dugi niz godina trenirao zajedno s Usmanom, ali čak se i borio protiv njega za titulu prvaka u velter kategoriji.

Usman je početkom 2021. godine nokautirao Burnsa u trećoj rundi borbe, ali Burns mu je priuštio velike probleme u prvoj rundi. Već nakon 30-ak sekundi borbe, ‘‘Durinho‘‘ je uzdrmao Usmana i djelovao je brže, oštrije i eksplozivnije. Kako je borba odmicala, Usman je preuzimao incijativu, a Burns se sve teže nosio s prednjim direktom Usmana. Na koncu je prednji direkt i presudio, jer tim udarcem Usman je bacio Burnsa u nokdaun. Uslijedio je dodatni ‘‘ground and pound‘‘ i Usman je zadržao pojas.

Kad je u pitanju Chimaev, Burns je i s njime dijelio kavez. ‘‘Durinho‘‘ je borac koji je daleko najviše namučio Chimaeva, ali ‘‘Borz‘‘ je ipak slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Ogromne probleme imao je Chimaev u meču protiv Burnsa, no pokazao je ratničko srce i došao je do pobjede. Burns je tako 15 minuta u kavezu proveo s Khamzatom Chimaevim, dok je s Usmanom kavez dijelio nešto više od deset minuta. Naravno, tu moramo dodati i brojne sate zajedničkih treninga i sparinga s Nigerijcem.

Kad je u pitanju analiza nadolazećeg meča između Usmana i Chimaeva, Burns je imao velikih problema prilikom odabira favorita.

‘‘Mislim da je Khamzat u ovom trenutku gladniji tip. On želi izgraditi ime i želi postati prvakom. Tip se zna boriti, ali nemojte otpisivati Kamarua!‘‘, započeo je Burns, a potom je dao detaljno pojašnjenje.

‘‘Dvije mi se stvari sviđaju kod Kamarua u ovom slučaju. On ne mora skidati kilažu, a osim toga, taj tip se jako puno puta borio na pet rundi. Sada se bori na samo tri runde. Okej, uskočio je deset dana ranije, ali ovo su tri runde. Taj tip ima tri runde u sebi bilo kada. On će biti snažan i bit će dobar na tri runde. To i činjenica da ne mora skidati kilažu dvije su stvari koje idu u prilog Usmanu. Khamzat je ipak mlađi, 29 godina mu je, a Usmanu 36. Ovo je težak meč, nemojte me pitati da biram pobjednika, jer jako je teško odabrati pobjednika. Mislim da su šanse 50-50, ali malu prednost dajem Khamzatu jer se spremao za čudovište poput Paula Coste. Khamzat se također borio u srednjoj kategoriji, težak je i velik, ali ovo će biti stvarno tijesan meč.‘‘, zaključio je ‘‘Durinho‘‘ gostujući u DC&RC emisiji.

Kladionice uvelike favoriziraju Chmaeva (1,30 - 3,50), ali pojavi li se Usman u dobroj formi i ne muče li ga ikakve ozljede, Khamzata čeka vjerojatno najteži meč u dosadašnjoj karijeri.

Linker
30. travanj 2024 05:40