UFC

Gilbert Burns se riješio koronavirusa

Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
Glavni kandidat za napad na UFC titulu do 77 kilograma, Gilbert Burns, više nije COVID-19 pozitivan

Nakon što je zbog koronavirusa, koji mu je uzrokovao COVID-19 oboljenje, morao otkazati UFC 251 borbu protiv Kamaru Usmana, u kojoj je trebao napasti titulu UFC-ove velter kategorije, Gilbert Burns je otkrio kako se izliječio.

Vrlo neugodna vijest za Burnsa pojavila se 4. srpnja, samo dan prije nego je trebao otputovati u Abu Dhabi na najveću borbu svoje dosadašnje karijere, onu u kojoj se protiv Kamarua Usmana trebao boriti za UFC titulu velter kategorije. Lađe su mu potonule nakon pozitivnog COVID-19 nalaza, nakon čega je umjesto u avionu završio u samoizolaciji na liječenju. 17 dana kasnije, Burns je otkrio kako u sebi više ne nosi virus.

To bi značilo da bi uskoro trebao biti nazad u dvorani, gdje će se pripremati za iduće ispite. Po svemu sudeći, status izazivača mu ostaje i bit će prvi idući protivnik Kamarua Usmana, čim prvak bude u stanju odraditi borbu. Naime, izrečena mu je medicinska suspenzija u trajanju od šest mjeseci. Nije poznato kakva ozljeda je do iste dovela, no suspenzija se može smanjiti nakon uvida u novu rendgensku snimku.

Burns je trenutno unutar niza od šest pobjeda, od čega su četiri u velter kategoriji, a status izazivača izborio je dominantnom svibanjskom pobjedom nad Tyronom Woodleyem.

Linker
19. svibanj 2024 03:11