UFC

Gilbert Melendez pao na doping testu, USADA ga suspendirala na dvije godine

Gilbert Melendez
 screenshot/YouTube
Bivši Strikeforceov prvak i UFC-ov izazivač, Gilbert Melendez, pao je na doping testu

Iako od kraja prošle godine više nije član UFC-a, Gilbert Melendez suspendiran je na dvije godine od strane USADA agencije zbog pada na doping testu, uzorak za koji je preuzet nekoliko dana nakon što ga je UFC otpustio. No, prema informacijama koje je dobio novinar Luke Thomas, iz USADA-e su rekli kako nisu obaviješteni te su tim putem preuzeli uzorak po koji su došli. Bilo je to 16. listopada prošle godine.

Na kraju je Melendez bio pozitivan na GHRP-6, supstancu koja luči hormon raste te njene metabolite GHRP-6(2-5)-OH i GHRP-6(2-6)-OH. USADA mu je odredila suspenziju u trajanju od dvije godine, retroaktivno na 1. studenog prošle godine, što bi značilo kako bi "El Nino" mogao ponovno u Octagon 1. studenog 2021. Naravno, to bi vrijedilo da je i dalje član UFC-a, što on više nije. Većina drugih promocija nije podložna odlukama USADA-e te Melendez vjerojatno može odraditi borbu u borilištu neke od njih.

Bivši Strikeforceov prvak otpušten je nakon što je ostvario samo jednu pobjedu u sedam UFC nastupa, a njegovo razdoblje u promociji bilo je prožeto raznim ozljedama. Zapravo, prvi samom dolasku u promociju bio je blizu osvajanja titule lake kategorije, a mnogi smatraju kako su mu suci istu mogli dodijeliti, odnosno da su mu nepravedno oduzeli pobjedu u borbi protiv Bensona Hendersona. Nakon toga je Melendez savladao Diega Sancheza u sada već ikonskoj borbi, da bi onda još jednom napao titulu, no poražen je od Anthonyja Pettisa. Nakon toga je uslijedilo teško razdoblje i negativan niz te više nije upisao niti jednu pobjedu u Octagonu.

Nakon napuštanja UFC-a, 38-godišnji Melendez izjavio je kako se nije umirovio, ali da isto tako neće prihvatiti neku ponudu za borbu ukoliko se ne pojavi nešto što će na svakoj razini zadovoljiti. Do sada se tako nešto nije dogodilo.

Linker
24. travanj 2024 21:32