UFC

Glover Teixeira i Jiri Prochazka blizu su ugovaranja revanša: Trebali bi se boriti krajem ove godine

Glover Teixeira (lijevo) i Jiri Prochazka

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dvojica aktera ponajboljeg meča u 2022. godini ponovno će se naći na suprotnim stranama

Nakon što se ranije danas imali prilike pročitati kako UFC ima želju ugovoriti meč između Stipe Miočića i Jona Jonesa, a borba bi se održala 10. prosinca (12. mjesec) na UFC 282 eventu, pojavile su se informacije o još jednoj velikoj borbi koja se sprema za taj event.

Naime, nekoliko izvora potvrdilo je za MMA Fighting kako promocija radi na ugovaranju revanša između Jirija Prochazke i Glovera Teixeire. Sredinom šestog mjeseca Prochazka je pred sami kraj borbe iznenadio sve i ‘‘submissionom‘‘ je pobijedio Teixeiru. Time je češki borac došao do titule prvaka UFC-ove poluteške kategorije.

Dugo se špekulira o tome tko će biti sljedeći izazivač u poluteškoj kategoriji. Jan Blachowicz dugo se nadao novoj prilici, ali Jiri Prochazka nedavno je izrazio želju za revanšom protiv Teixeire i čini se kako će mu želja biti ispunjena.

Izvori navode da su oba borca verbalno pristala na taj meč i čeka se službena potvrda. UFC trenutno nema lokaciju održavanja za taj event, ali T-Mobile Arena u Las Vegasu najizgledniji je kandidat.

Šteta je što će se Teixeira vjerojatno boriti krajem 2022. godine, a u prvom mjesecu sljedeće godine održat će se UFC-ov event u Rio de Janeiru. Dakle, Glover vrlo vjerojatno neće biti na ‘‘cardu‘‘ priredbe u svojoj državi, ali UFC očito ima drukčije zamisli.

Prva borba Prochazke i Teixeire jedan je od glavnih kandidata za najbolju borbu 2022. godine. Odrade li Glover i Jiri nešto slično i krajem ove godine, najviše će profitirati gledatelji koji su uistinu mogli uživati u prvom obračunu.

Što se ostatka kategorije tiče, službeno ugovaranje ovog meča moglo bi zaključiti ‘‘sapunicu‘‘ pri vrhu poluteške kategorije. Jan Blachowicz postao je vrlo glasan proteklih dana i prozivao je Prochazku. Istovremeno, Blachowicza je prozivao Magomed Ankalaev koji tvrdi da su njemu i Blachowiczu ponuđeni ugovori za međusobni obračun. Dakle, Prochazka i Glover vjerojatno će odraditi revanš, a između Ankalaeva i Blachowicza tražit će se sljedeći izazivač.

Linker
21. travanj 2024 15:36