UFC

Glover Teixeira najavio povratak na nagovor Alexa Pereire: ‘J****e, Glover, moraš se vratiti!‘

Glover Teixeira

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Brazilski MMA veteran je sa 42 godine postao drugi najstariji UFC prvak u povijesti, a uskoro puni 45 godina

Glover Teixeira ostavlja otvorena vrata za mogući povratak u UFC oktogon.

Bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji rekao je za MMA Fighting u studenom 2023. godine da je "vrlo zadovoljan tamo gdje je sada" kao MMA trener i umirovljeni borac, ali boravak među mnogim vrhunskim sportašima i svakodnevno treniranje s borcima poput UFC prvaka Alexa Pereire — u njemu je ponovno probudilo želju za natjecanjem.

"Trenutno nije ništa dogovoreno, ali sigurno ću se vratiti natjecanjima", rekao je Teixeira u intervjuu za MMA Fighting. "Uvijek tražim izazove. Teško je trenirati bez određenog cilja, tako da ću sigurno nešto poduzeti. Želim se natjecati."

Teixeira se povukao iz sporta u siječnju 2023. godine nakon što je izgubio dvije uzastopne UFC borbe za naslov protiv Jirija Prochazke i Jamahala Hilla, ali je još odradio i jedan grappling meč protiv Anthonyja Smitha u lipnju iste godine. Razgovaralo se o njegovom mogućem povratku na strunjaču ranije ove godine protiv Rafaela Lovata na jednom od UFC Fight Pass Invitational grappling događaja, no to se nije realiziralo.

Teixeira je bio ključni dio triju Pereirinih priprema ove godine za uspješne obrane naslova protiv Hilla, Prochazke i najnovije protiv Khalila Rountreeja na UFC-u 307, a brazilski veteran, koji će ovaj mjesec napuniti 45 godina, otvoren je za ponude u više sportova — čak i u UFC-u.

"Radit ću nešto u jiu-jitsuu, možda... ne znam, možda boks. Ili se čak vratiti na nekoliko borbi u UFC-u‘‘, rekao je Teixeira. "To je ono što mora biti jer je teško, čovječe. Osjećam se sjajno, borim se s dečkima u dvorani. Trenirao sam s nekim hrvačima, sa Seanom Stricklandom i ‘Poatanom‘. Nedavno sam lagano sparirao s ‘Poatanom‘, a on mi je rekao: ‘J***te, Glover, moraš se vratiti!‘ ‘‘

"Treniram dobro, osjećam se dobro. Volim ovo. Ne kažem da se želim boriti, ali želim se natjecati. Ako je to jiu-jitsu, Lovato, momci poput njega. Hoću odraditi nekoliko mečeva, to je sigurno."

Teixeira se profesionalno borio 42 puta između 2002. i 2023., ostvarivši rezultat 33-9 s ključnim UFC pobjedama nad imenima poput Jana Blachowicza, Rashada Evansa, Ryana Badera, Quintona “Rampage” Jacksona, Anthonyja Smitha i Jareda Cannoniera. Teixeira nije uspio u svom prvom UFC pokušaju za naslov 2014., izgubivši na bodove od Jona Jonesa, ali je konačno osvojio zlato sedam godina kasnije protiv Blachowicza, postavši drugi najstariji prvak u povijesti UFC-a sa 42 godine.

Linker
10. listopad 2024 16:54