UFC

GSP je sretan u mirovini, ali nešto uzbudljivo bi ga moglo navesti na povratak

Firas Zahabi i Georges St-Pierre
Georges St-Pierre sretan je u mirovini no i dalje trenira svaki dan. Tako je situaciju s po mnogima najboljim borcem svijeta opisao njegov trener, Firas Zahabi. No, isto tako je dodao kako vrata njegovog povratka ipak nisu zatvorena.

Prošlo je četiri mjeseca otkako je GSP odradio konferenciju za medije na kojoj je objavio svoje umirovljenje. Otkrio se kako se na to odlučio nakon što je propala ideja dogovaranja borbe protiv Khabiba Nurmagomedova. Također se povukao i iz sportske javnosti pa da bi se saznalo nešto o njegovom trenutnom stanju, trebalo je pitati njegovog glavnog trenera i velikog prijatelja, Firasa Zahabija.

"Georges je službeno umirovljen, no i dalje redovno trenira cijelo vrijeme. Radimo na dnevnoj bazi kao da se ništa nije promijenilo. Volimo trenirati. To što se on umirovio nikako ne znači da treba prestati s treningom", rekao je Zahabi u razgovoru za BloodyElbow.

Khabib Nurmagomedov je par puta u posljednje vrijeme izjavio kako nije izgubio nadu da će se boriti protiv GSP-a. Možda je baš na to mislio Zahabi u svojoj idućoj izjavi.

"Ovo je samo moje mišljenje i ne želim govoriti u Georgesovo ime, no mislim da u njemu i dalje gori iskra. Mislim da bi se mogao vratiti ukoliko se dogodi nešto uistinu sjajno i uzbudljivo. No, osim toga, mislim da je sretan u mirovini. Njegov život je dobar", ispričao je Zahabi.

GSP je u karijeri do sada upisao 26 pobjeda i samo dva poraza (Matt Serra i Matt Hughes). U UFC-u je držao titulu velter kategorije, koju je i devet puta uspio obraniti, dok je u svojoj posljednjoj borbi uzeo i onu u srednjoj kategoriji. Zbog cijele njegove karijere i dojma koji je ostavljao izvan kaveza, mnogi ga smatraju najboljim borcem svih vremena i pravim primjerom kakav bi jedan prvak trebao biti.

Linker
16. svibanj 2024 16:35