UFC

GSP najizravnije do sada: 'Da, vratio bih se u UFC za borbu protiv Khabiba!'

Khabib Nurmagomedov i Georges St-Pierre
GSP je još jednom zagolicao maštu svojih fanova koji bi htjeli vidjeti njegov povratak u Octagon. U recentnom razgovoru koji prenosi YahooSports, Kanađanin potvrđuje da bi se vratio u UFC za meč protiv Khabiba Nurmagomedova.

No, kao i uvijek do sada St. Pierre postavlja veliki "ALI". Taj ali znači da bi se vratio isključivo pod uvjetima kakve on traži. Pitanje je može li UFC na to pristati.

Naime, St. Pierre želi meč za titulu, a nakon toga se ponovno planira povući u mirovinu neovisno o tome pobijedio ili izgubio u tom dvoboju. To naravno ne odgovara UFC-u jer bi tako ostavio čitavu laku diviziju u kaosu. Kao što je to već jednom učinio sa srednjom.

"Vratio bih se, ako bi se pojavila prava borba. Znaju gdje me mogu naći", potvrdio je St. Pierre te je dodao:

"Za sada se nismo uspjeli dogovoriti. Ali ako se sve posloži, sve do zadnjeg detalja i uspijemo se dogovoriti...u ovom trenutku kažem da bih se vratio. Da, vratio bih se da se borim protiv Khabiba."

Da i UFC polako mjenja ploču moglo se primjetiti u nedavnoj izjavi Dane Whitea. Sada vjeruje da bi St. Pierre mogao spustiti kilažu i komotno se boriti do 70 kg.

"Borba protiv Tonyja se mora prvo dogoditi. Tony Ferguson protiv Khabiba. A ako Khabib pobijedi u tom meču, onda bi bilo zabavno organizirati meč protiv GSP-a", potvrdio je White i nastavio:

Ne znam jeste li vidjeli recentne fotografije GSP-a, ali on izgleda zaista, zaista, zaista jeb** mršavo u ovom trenutku. Ne znam što je napravio, ali u nevjerojatnoj formi je. I uz to je super mršav. Mislim da je u ovom trenutku 5 kila lakši od Khabiba. Tako nešto, netko mi je rekao taj podatak. To je ludo."

Ključan momenat ove čitave priče je pristanak UFC-a na opciju da nakon organizacije ovog mega meča, koji bi im donio milijune, ostanu bez prvaka. Ukoliko se pomire s tom opcijom koja bi se dogodila u slučaju pobjede St. Pierrea, jasno je da bi se mitski obračun GSP vs. Khabib na koncu mogao dogoditi. Sada je sasvim jasno da ga sve tri strane žele. Samo još moraju dogovoriti detalje.

Linker
26. travanj 2024 03:39