UFC

Hector Lombard u bare knuckleu debitira protiv poznatog bivšeg UFC borca

David Feldman i Hector Lombard
 Instagram
Poznat je datum kojeg će nova velika zvijezda debitirati u Bare Knuckle Fighting Championship promociji. Riječ je o Hectoru Lombardu, kojeg čeka borba protiv bivše UFC zvijezde, Joea Riggsa.

Nekad poznat kao jedan od najstrašnijih udarača u MMA-u, Lombard bi trebao predstavljati vrlo zanimljivo ime u bare knuckleu. Tako je njegov potpis ugovora s promocijom vlasnika Davida Feldmana bio poprilično velika stvar u svijetu borilačkog sporta, a sad je napokon poznato kad i gdje će ga fanovi bare knucklea moći prvi put gledati.

Lombard će debitirati na BKFC 10 priredbi, koja se 15. veljače održava u Miamiju, a tamo ga čeka MMA fanovima itekako poznato ime. Radi se o 37-godišnjem Joeu Riggsu. Borac poznat pod nadimkom Diesel u dva je navrata bio član UFC-a. Prvo je to bilo od 2004. do 2006. godine, kad je osvojio srca fanova kao mladi beskompromisni borac srednje kategorije. Ranije je držao naslov u WEC-u, a nakon što je napustio UFC borio se u Strikeforceu. Novu UFC šansu dobio je 2014. godine, no otkaz mu je uslijedio nakon samo jednog slavlja u četiri nastupa. Trenutno nastupa po cijelom svijetu, a slavio je u devet od posljednjih 11 nastupa. Ukupni profesionalni MMA omjer mu je 51-18-1. U Bare Knuckleu je debitirao u britanskom BKB-u da bi nakon toga prešao u BKFC. Trenutno je na omjeru od tri pobjede i jedne neodlučene borbe.

Lombardu će ovo biti prvi susret s bare knuckleom za kojeg se odlučio nakon šest MMA poraza u nizu. Sve je doživio u UFC-u, nakon čega mu je promocija uručila otkaz. Trenutno putuje svijetom, trenira po raznim kampovima, održava seminare i nastupa u grappling natjecanjima. Bare Knuckle mogla bi biti njegova nova velika šanse, a pobjeda protiv Riggsa otvara mu poziciju za napad na titulu te status jedne od najvećih zvijezdi sve popularnijeg borilačkog sporta.

Linker
21. travanj 2024 05:04