UFC

Henry Cejudo ne smatra Sterlinga teškim izazovom: ‘Pristao sam na meč jer je to laka lova‘

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
‘‘Triple C‘‘ prepun samopouzdanja ulazi u ovotjedni meč za titulu u bantam kategoriji

Dugu pauzu imao je Henry Cejudo nakon što se povukao iz sporta u petom mjesecu 2020. godine, ali nije ‘‘Triple C‘‘ tražio neki lakši meč ‘‘za zagrijavanje‘‘, nego će odmah uskočiti u meč za titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije.

Cejudo ovog vikenda predvodi UFC 288 event, a protivnik će mu biti prvak bantam kategorije, Aljamain Sterling. ‘‘Aljo‘‘ je u sjajnom nizu od osam uzastopnih pobjeda, porazio je vrhunske borce poput T.J. Dillashawa, Petra Yana i Coryja Sandhagena u tom nizu, ali Cejudo ga ne smatra pretjerano teškim izazovom. Na konferenciji za medije, Cejudo je pojasnio zašto je pristao odmah se boriti protiv Sterlinga.

‘‘Zato jer je to laka lova. Radi se o lakoj zaradi. Gledao sam sve ove tipove (u bantamu) nakon što sam trenirao neke od najboljih na svijetu - Jona Jonesa, Demetriousa Johnsona, Zhang Weili, Deivesona Figueireda, Jirija Prochazku itd., a onda sam počeo bolje shvaćati i razinu svog talenta. Znam da postoji trenutak kada ću morati reći ‘zbogom‘, ali meni je tek 36 godina. Nisam 36 godina star, nego sam 36 godina mlad. Osjećam se jako dobro.‘‘, započeo je Cejudo, a zatim je pojasnio kako je u trenažnom procesu ipak nešto dulje vremena.

‘‘Tri godine sam u mirovini, ali zapravo sam dvije godine bio umirovljen, jer cijelu prošlu godinu sam trenirao. Proveo sam cijelu godinu učeći, a kroz protekle dvije godine imao sam priliku trenirati i s najboljima na svijeta, radi se o akumulaciji znanja. Možda mi je trbuh narastao i možda volim prženu piletinu kao što ju voli Daniel Cormier. Međutim, ja se mogu nadmetati sa svakim i vjerujem da sam najveći natjecatelj u povijesti.‘‘, rekao je vrlo samouvjereni Cejudo.

Neće mu biti lako protiv Aljamaina Sterlinga, čeka ga itekako težak posao, ali upravo zbog teških izazova se Cejudo i vratio. Njegov glavni cilj je izboriti napad na titulu u perolakoj kategoriji, ali prvo će pokušati preuzeti tron u bantamu koji je držao prije nego se povukao u mirovinu.

Linker
04. svibanj 2024 12:05