UFC

Henry Cejudo podržava Morenovu promjenu dvorane: ‘Morate biti vjerni svojim snovima‘

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Espn)
Iako je prijateljstvo dvojice boraca davno puklo, Cejudo je stao u obranu meksičkog borca

Nakon poraza od Deivesona Figueireda početkom ove godine, Brandon Moreno odlučio je napraviti određene preinake u svom okruženju. Meksički borac napustit će Entram Gym u Meksiku te će se pridružiti Glory MMA & Fitness dvorani koju vodi James Krause. Novi dom bit će mu u Kansas Cityju.

Naišao je Brandon na određene kritike onih koji smatraju kako je nepošteno da krivca traži u dvorani te da iskazuje manjak lojalnosti takvim potezom. Među mnogim MMA licima, na Morenovu stranu stalo je ono koje ne bismo očekivali.

Radi se o Henryju Cejudu, bivšem UFC-ovom prvaku muha i bantam kategorije. ''Triple C'' nekoć je bio prijatelj i cimer Brandona Morena, no razišli su se 2016. godine tokom TUF sezone. Moreno je završio u timu Josepha Benavideza, Cejudo je to smatrao izdajom, no Moreno je objasnio kako se Benavidez odnosio prema njemu s puno više poštovanja. Sve to, stvorilo je određeni animozitet između njih, a Cejudo je trenirao Figueireda za treći meč protiv Morena. Brazilac je najavio kako će otkinuti Morenovu glavu, zato što je izdao Cejuda. Ipak, unatoč svemu navedenom, Cejudo je sada stao u obranu Morena, a u razgovoru za MMA Junkie objasnio je svoje viđenje situacije.

''On mora učiniti ono što je najbolje za njega. Morate biti lojalni svojim snovima. Zato sam ja imao puno uspjeha i zato Brandon napušta svoju dvoranu u Meksiku. Biti lojalan te biti istinskim Meksikancem znači imati muda i odrađivati posao neovisno gdje ste. Morate biti vjerni svojim snovima. Čestitke Brandonu, sretan sam što je napustio svoju dvoranu. Nemam nikakve zle namjere prema njemu. Bili smo prijatelji, on je otišao trenirati s nekim drugim zato što ga nisam odabrao u TUF-u i tada je prijateljstvo završilo.'', rekao je Cejudo, a zatim se dodatno osvrnuo na Morena, ali i na Deivesona Figueireda.

''Unatoč svemu što se dogodilo, ja ga (Morena) i dalje cijenim te imam puno ljubavi za njega. Ali Deiveson je sada sa mnom i moram njemu biti lojalan. Tretiram ga poput brata. Znam da ne surađujemo dugo, ali kad upoznate nekog, a on razumije vašu filozofiju i sve ostalo, tada se rađa prelijepo prijateljstvo. Poštujem Deivesona i ako budemo radili četvrtu borbu protiv brandona, odradit ćemo ju još bolje, jer on sada vjeruje svemu što mu govorimo. To je dar koji imam. Želim biti skroman, ali to je istina. Zato brojni borci dolaze k meni za pomoć. Ja im pružam dar koji je Bog dao meni.'', dodao je Henry.

Trenutno nije poznato hoće li UFC odmah ugovoriti četvrti meč između Morena i Figueireda ili će Meksikanac ipak morati pobijediti nekog od izazivača. Ukoliko ih promocija ponovno upari, bio bi to četvrti uzastopni dvoboj dvojice sjajnih boraca muha kategorije.

Linker
15. travanj 2024 20:47