UFC

Hoće li Nevada spriječiti održavanje UFC-ovih eventa?

 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Predsjednik UFC-a ukratko se osvrnuo na najnoviju glasinu koja bi mogla pokvariti njegove planove

Steve Sisolak, guverner američke savezne države Nevade, priprema uvođenje novih mjera u borbi protiv koronavirusa, a paralelno s time pojavile su se glasine da bi to moglo značiti ponovno gašenje svih borilačkih događanja.

UFC 248 posljednja je priredba održana u normalnim uvjetima. Veliki UFC-ov event s Israelom Adesanyom i Yoelom Romerom u glavnim ulogama s tribina T-Mobile Arene pratilo je čak 15 tisuća gledatelja.

Tjedan dana kasnije UFC je posjetio Brazil, ali već su tada Charles Oliveira i Kevin Lee osjetili kako se to boriti bez prisustva fanova. Uslijedila su potom brojna otkazivanja, no Dana White i društvo nisu se predavali i 9. svibnja vratili su se sa stilom na scenu. UFC 249 (Gaethje vs Ferguson) možda je i po imenima najjači event kojeg smo imali prilike gledati ove godine. No, to je samo bio prvi korak... U međuvremenu se UFC uhodao i razvio sistem koji funkcionira već mjesecima.

Dallas, TX, USA - 13/05/2017 - UFC 211 Dana White, presidente do Ultimate, durante a coletiva de Imprensa apos o UFC 211 na American Airlines Center. Foto: Jason Silva/AGIF
Jason Silva/AGIF via AFP
Dana White

Vodeća svjetska MMA promocija uspješno kombinira priredbe u svom APEX kompleksu s onima u Abu Dhabiju. No kreću li uskoro novi problemi,barem za ovaj dio evenata koji se održava u Las Vegasu?

Upravo to pitanje postavio je Kevin Iole (Yahoo Sports) predsjedniku UFC-a.

"Kruži glasina da bi guverner Sisolak mogao stati na kraj onom što vi i Top Rank radite. Postoji li mogućnost da vam guverner zabrani da nastavite s ovime sada kada se situacija s koronavirusom pogoršala? Glasina kaže da bio mogao izdati naredbu koja vama i Top Ranku neće dozvoliti da nastavite s održavanjem evenata", glasilo je pitanje koje je Iole postavio Dani Whiteu.

"Nikad nisam čuo ništa što bi bilo blizu toga. Pogledajte samo što smo sve napravili. Pa to bi bio ludilo", odgovorio je pomalo uznemireni White.

UFC bi u 2020. trebao održati još četiri priredbe, a sve su trenutno u planu za lasvegaški APEX.

Hoće li sve proći prema planu, saznat ćemo uskoro...

Linker
19. travanj 2024 19:50