UFC

Holloway napokon progovorio o misteriju s UFC-a 226: 'Pripremam tužbu, nešto sam konzumirao...'

Holloway vs. Ortega
 Ilustracija
Sada već bivši UFC prvak u perolakoj kategoriji Max Holloway je gostovao u popularnom "MMA" podcastu kod Joea Rogana. Emisija je izazvala dosta reakcija američkih medija prije svega radi onoga što je "Blessed" otkrio vezano uz njegov otkaz nastupa na UFC-u 226 iz 2018. godine.

Za one koji su zaboravili što se tada dogodilo, evo kratkog podsjetnika. Holloway se trebao sudariti s Brianom Ortegom na priredbi koju su predvodili Miočić i Cormier, no u konačnici nije dobio zeleno svjetlo UFC-ovih liječnika samo par dana prije borbe. Do danas nije otkriveno što se točno dogodilo i zašto su mu zabranili nastup, osim da je imao simptome slične onima koji se pojavljuju kod potresa mozga.

Da nešto ne valja s UFC prvakom, najprije je primjetio bivši UFC-ovac, a danas TV komentator, Michael Bisping, upitavši ga tijekom LIVE emisije "je li sve u redu s njim jer ne izgleda najbolje?". I zaista, Havajac je frljao riječi, teško pronalazio rečenice, a pogled mu je bio iscrpljen i prazan. Govorilo se o teškom skidanju kilograma, o nokautu na jednom od posljednjih sparinga. U konačnici su mu liječnici zabranili ulazak u Octagon, a Ortega je ostao bez suparnika. Veo tajne oko ovog otkaza je bio na snazi više od 12 mjeseci, da bi Holloway kod Rogana ipak otkrio nekoliko detalja.

"Letio sam s Havaja u New York radi medijskih obaveza, a zatim u Las Vegas. Mislim da smo stigli u Vegas u četvrtak. Jednostavno se nisam osjećao dobro", prisjeća se Holloway i dodaje:

"Nije bila to posljedica skidanja kila ili prehrane. Pio sam i dosta vode, ali niti nakon par dana, ništa se nije promijenilo. Osjećao sam se isto."

Bivši prvak tvrdi da su u međuvremenu saznali koji je bio uzrok lošeg stanja njegovog tijela, ali u ovom trenutku ne smije govoriti o tome. Naime, zajedno sa svojim odvjetnicima sastavlja tužbu protiv nepoznatog poslovnog entiteta radi kojeg je morao otkazati meč.

"Mogu ti reći točno što se dogodilo. Bilo je to nešto što sam stavio u sebe. U ovom trenutku jako malo ljudi zna što je to bilo. Imam novi menadžment, a moj menadžer vjerojatno sada gleda ovu emisiju i čupa si kosu jer uopće pričam o ovome, a ne bih smio."

"Zajedno sa svojim odvjetnicima sastavljamo i planiramo tužbu. Ima mnogo toga što ti ne mogu otkriti. Vjerojatno bi bilo najpametnije da uopće ne pričam o tome. Bilo je to nešto što sam stavio u sebe. Ne smijem ti reći niti što je to bilo", dodaje "Blessed".

Prema američkim medijima, najvjerojatnije se radi o nekom suplementu koji je donio suprotan učinak onome što se od njega očekivalo. No, za sada nema naznaka o kojoj bi kompaniji moglo biti riječi. Nedavno je bivši UFC izazivač Yoel Romero sudskom presudom zaradio milijune dolara upravo radi kontaminacije određenih suplemenata, koji su ga koštali pada na doping testu. Holloway će oćito pokušati napraviti isto!

Linker
20. travanj 2024 19:48