UFC

Hospitaliziran Junior Dos Santos, otkazan njegov meč u Moskvi!

Kako javljaju ruski mediji bliski borilačkim krugovima, Junior Dos Santos otkazao je borbu protiv Alexandera Volkova, kojom je trebao predvoditi UFC Fight Night koji će se 9. studenog održati u Moskvi.

Ovu vijest prenio je Denis Geyko, MMA novinar najvećeg ruskog sportskog medija, RT Sporta.

Nešto kasnije do dodatnih informacija je stigao MMAFighting.

Ovaj je ugledni borilački portal kontaktirao izvor blizak brazilskoj legendi i saznao da je JDS već više od tjedan dana u bolnici, a kao razlog se navode problemi s nogom, odnosno bakterijska infekcija.

Dos Santos se inače za ovu borbu pripremao paralelno s nastupom u brazilskoj verziji "Plesa sa zvijezdama". Trebala mu je to biti prva borba nakon poraza od Francisa Ngannoua.

Zanimljivo, upravo se Ngannou spominje kao zamjena za bivšeg prvaka. Kamerunac već neko vrijeme apelira na UFC da mu ugovore borbu, ali problem je što su svi teškaši iz vrha zauzeti. No, Alexander Volkov sad će svakako trebati protivnika.

30-godišnji Volkov nalazi se na sedmom mjestu ljestvice izazivača teške kategorije, a nije nastupao od listopada prošle godine. Tada je doživio svoj prvi UFC poraz nakon što je startao s četiri pobjede. Samo deset sekundi prije kraja borbe u kojoj je vodio, nokautirao ga je Derrick Lewis.

Dos Santos je prije poraza od Ngannoua bio u nizu od tri pobjede i preko Volkova se nadao zadržati u drugu onih koji bi u skorije vrijeme mogli napasti UFC titulu. Što se tiče Ngannoua, on je vjerovao kako je pobjedom nad Dos Santosom osigurao novi napad na titulu, no planove mu je pokvarila pobjeda Stipe Miočića nad Danielom Cormierom.

Linker
19. travanj 2024 23:43