UFC

I Volkanovski gleda prema McGregoru: ‘Borba protiv njega bila bi za najvećeg ikad‘

Alexander Volkanovski
 screenshot/YouTube
Prvak UFC-ove perolake kategorije planira otići u višu diviziju po glavno poglavlje svoje ostavštine

Alexander Volkanovski četvrti je prvak UFC-ove perolake kategorije. Prije njega to su bili Jose Aldo, Conor McGregor te Max Holloway, kojem je borac iz Australije titulu oduzeo. Alda je Volkanovski savladao ranije, tim putem izborivši borbu za titulu, a bio je bolji i od trostrukog izazivača Chada Mendesa.

Ipak, činjenica da mu u rezimeu pobjeda nedostaje ime Conora McGregora problem je u ostvarenju njegovih ambicija. Naime, već ranije je Volkanovski izrazio želju postati "G.O.A.T." kategorije do 66 kilograma težine. Smatra kako mu tu nedostaje ime najpopularnijeg borca svijeta i za tako nešto spreman je u doglednom vremenu podići se u laku kategoriju.

"U toj kategoriji ima toliko dobrih borbi za mene. Uistinu je tamo puno velikih imena, no može se reći kako ja imam jednu posebnu vezu. Budući da sam pobijedio preostale prvake moje divizije, ostaje mi još Conor McGregor. On je također bio prvak perolake kategorije, a želim sebe zacementirati kao najvećeg borca u povijesti kategorije. Budimo realni, uvijek će biti onih njegovih fanova koji će njega stavljati na to mjesto", rekao je Volkanovski u razgovoru za Submission radio.

Nije tajna kako je Conor McGregor najpoželjniji protivnik za svakog borca. Prozivali su ga čak i oni nekoliko kategorija iznad njega, poput Andersona Silve. Ta borba donosi pažnju, reputaciju i prije svega novac. Dokaz imamo već u slučaju Dustina Poiriera, kojem je do sada najveći zarađeni iznos za jednu UFC borbu bio 300 tisuća dolara. Večerašnjom borbom zaradit će milijun.

"Moja glavna motivacija bila bi pokazati svijetu da sam najveći borac u povijesti perolake kategorije. Bilo bi to velika borba za mene, osim toga i borba koja donosi veliku zaradu. Naravno, tu je velika prilika, ali i sama bi borba bila vrlo zabavna. I još jednom ponavljam, itekako ima smisla, jer ja želim neupitno osigurati taj status najvećeg ikad", potvrdio je svoje namjere borac makedonskih korijena.

Volkanovski trenutno ima ugovoren svoj idući nastup, ujedno drugu obranu titule. 27. ožujka borit će se na UFC 260 priredbi protiv Briana Ortege. U pitanju je ona velika i željno iščekivana priredba koju predvode Stipe Miočić i Francis Ngannou.

Linker
19. travanj 2024 09:43