UFC

Imamo novu prvakinju: Julianna Pena ušla otvoreno i hrabro pa završila Amandu Nunes u drugoj rundi

Amanda Nunes vs. Julianna Pena

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Ono što je mjesecima najavljivala, sjajna Julianna Pena je borbu protiv Amande Nunes i napravila

UFC ima novu prvakinju bantam kategorije, autoricu jednog od najvećih iznenađenja u povijesti promocije. To je Julianna Pena, koja je odradila nevjerojatno hrabru borbu protiv Amande Nunes. Ušla je u borbu bez ikakvog respekta, ali čak ipak pomalo pasivno u prvoj rundi, da bi u drugoj pokazala ono što je njena najveća karakteristika. Ogromno srce i agresivnost, dvije karakteristike koje su je dovele do titule UFC prvakinje. No, krenimo redom kroz borbu.

Odmah je Amanda jednim low kickom poslala Juliannu na pod, no nije tu bilo ništa ozbiljnije. Izazivačica je ušla malo opreznije nego što to inače radi i činilo se da tako dozvoljava Amandi borbu kakvu ona želi, odnosno nije pružila ono za što su mnogi vjerovali kako bi prvakinji moglo stvarati problem, jer agresivne protivnice nisu nešto s čime se ona inače susreće. Tražila je Pena svoju priliku kroz grappling pa tako nakon otprilike dvije minute ulazi u klinč i traži rušenje, no upoznala je u tom trenutku snagu koju Amanda Nunes posjeduje. Prvakinja je preokrenula situaciju i odvela borbu na pod, a onda je tamo došla do leđa i krenula raditi na gušenju. Ipak, uhvatila je Pena jednu ruku i nije joj dozvoljavala napraviti nešto više pa se Nunes odlučuje na tranziciju. Dobro se obranila Pena, dok je istovremeno tražila svoju priliku s leđa, što je i Amanda shvatila pa nije srljala u neke završnice. Tako je završila prva runda u kojoj su obje saznale puno toga o ovoj drugoj.

image

Amanda Nunes vs. Julianna Pena

Carmen Mandato/Getty images/Profimedia

U drugoj rundi odmah od početka gledamo razmjene na nogama i napokon onakvu Penu kakvu smo očekivali od početka. Pogodile su obje nekoliko dobrih udaraca, a brzo se primijetilo da Nunes dugo vremena nije primila ovoliko udaraca u nizu te da to nije nešto na što je navikla. Sredinom runde obje su već djelomično potrošene pa prvo vidimo seriju Nunes, gdje nam se činilo da bi mogla preuzeti kontrolu nad borbom. To se nije dogodilo jer je odmah uslijedilo i nekoliko odličnih udaraca Pene, nakon kojih Amanda izgleda ugroženo, onako kakvu je dugo nismo vidjeli. Kad je shvatila da joj više nije pametno ostati u boksačkim razmjenama, Amanda ulazi u klinč, no on sad završava rušenjem od strane Pene. Izazivačica brzo kreće po vrat, zatvara gušenje te neočekivano brzo navodi Amandu na tapkanje. Jedno od najvećih iznenađenja u povijesti UFC-a je kreirano!

Julianna je napravila ono što je mjesecima najavljivala, ali i što smo pretpostavili da može. Znalo se da je drugačija od svih Amandinih protivnica, da nema strah od nikoga i to joj je donijelo pobjedu protiv vjerojatno najveće borkinje u povijesti.

Linker
18. travanj 2024 18:31