UFC

Islam Makhachev predviđa: ‘McGregor će pobijediti Chandlera, a Chandler će se umiroviti nakon toga‘

Michael Chandler

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak UFC-ove lake kategorije dao je svoju prognozu velikog obračuna u lakoj kategoriji

Michael Chandler dobio je svoj ‘‘božićni poklon‘‘ već na samom početku 2023. godine. Naravno, daleko smo od Božića, ali Chandler se više nego ičemu nadao borbi protiv Conora McGregora.

UFC mu je tu želju ispunio. Chandler i McGregor bit će glavni treneri u sljedećoj sezoni ‘‘TUF-a‘‘, a nakon toga trebao bi uslijediti i njihov međusobni obračun. Nije poznato kada točno ćemo gledati tu borbu, ali sigurno ne prije devetog mjeseca ove godine. Nije isključeno da borba bude uistinu blizu Božića, no dosta o Božiću.

Michael Chandler sigurno će se jako dobro naplatiti u toj borbi, dok će Conor McGregor tražiti povratak u vrh lake kategorije i novu šansu za osvojiti pojas. Porazi li Chandlera, nema sumnje da će ga UFC pogurati ka novom ‘‘title shotu‘‘, ali što će biti s Michaelom Chandlerom u slučaju poraza?

Krajem četvrtog mjeseca Chandler će proslaviti 37. rođendan. Tri poraza upisao je u posljednja četiri nastupa, a novi poraz gurnuo bi ga ‘‘miljama‘‘ daleko od napada na titulu, a teško će ugovoriti i veću borbu od ove protiv McGregora. Odlazak u mirovinu djeluje kao realna opcija, a Islam Makhachev upravo to i predviđa Chandleru.

‘‘Ovo je posljednja borba za njega. Zaradit će novac i to je to. Umirovit će se. Možda ga UFC i otpusti ako izgubi, jer tko zna koliko je već puta izgubio. Conor ga može pobijediti, a ja ne razumijem Chandlera. On ima hrvačku podlogu, ali uvijek se luđački bori.‘‘, rekao je Makhachev.

Islam se time pridružio velikoj većini koja ne razumije zašto Michael Chandler konstantno vodi prave ratove u stojci, a istovremeno je jako dobar hrvač koji može dolaziti do pobjeda koristeći taj alat.

Chandler će se vjerojatno upustiti u razmjenu na nogama i protiv McGregora, a čak i da se umirovi nakon te borbe, nema za čime žaliti. Velika je karijera već sada iza njega.

Linker
25. travanj 2024 01:59