UFC

Islam Makhachev ugovorio novu borbu, no ovakvog protivnika nitko nije očekivao

Islam Makhachev
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ovom borbom teško se može približiti Top 5 pozicijama na ljestvici kategorije

Nakon što se o ožujku ove godine vratio nakon godine i pol dana izbivanja iz borilišta te je tim putem zapravo demolirao Drewa Dobera, očekivalo se kako Islamu Makhachevu (19-1, 8-1 UFC) slijedi neki Top 10 ispit, poznato ime te kvalitetan borac protiv kojeg će moći potvrditi svoje šampionske ambicije, ali i izgraditi put prema poziciji s koje bi tako nešto postalo realno. Trebalo je samo što prije ugovoriti novi nastup borcu koji bi vjerojatno već bio puno bolje pozicioniran, samo da se nije toliko rijetko borio. I borba mu je ugovorena uz datum koji bi trebao donijeti najkraće vrijeme između njegove dvije borbe još otkako je pristupio UFC-u. No, podosta konfuzije i razočaranja izazvao je podatak o njegovom protivniku.

Na UFC Fight Night 191 priredbi, koja se održava 17. srpnja, čeka ga okršaj s Thiagom Moisesom (15-4, 4-2 UFC). Iako je tu riječ o borcu koji se trenutno nalazi unutar niza od tri pobjede, činjenica je da niti jedna od njih nije bila nešto posebno impresivna niti uvjerljiva. Osim toga, Moises nije za sada niti blizu mjesta unutar UFC-ove ljestvice izazivača, na kojoj Islam trenutno drži deseto mjesto. Uz sav respekt koji borac poput Moisesa zaslužuje, očekivalo se kako će se Makhachev boriti protiv nekoga plasiranog ispred sebe ili u krajnjem slučaju protiv Gregora Gillespieja, koji se proteklog vikenda na sjajan način vratio pobjedama.

29-godišnji Makhachev trenutno se nalazi unutar niza od sedam pobjeda, a mnogi ga smatraju naprednijom verzijom njegovog bliskog timskog kolege te trenutno jednog od menadžera, Khabiba Nurmagomedova. Razlog toga je kvaliteta njegove borbe na nogama, kakvu Khabib u ranijoj fazi karijere nije prezentirao te također dominantno hrvanje, ali uz mišljenje kako je još ofenzivnije i agresivnije od Khabibovog.

Sam Khabib predstavio je Islama kao svog nasljednika te je najavio kako će on do kraja ove godine izboriti borbu za titulu prvaka. No, borbama protiv boraca Moisesovog renomea i rankinga, odnosno bez rankinga, tako nešto je gotovo nemoguće izvesti.

Koji je razlog što Islam nije dobio protivnika kakvog bi prema svim kriterijima trebao, trenutno nije poznato. Jesu li ga svi odbili? Je li on tražio još jednu na papiru lakšu borbu? Moguće su te, ali i još neke razne opcije. Fanovi se samo mogu nadati kako će ovog neupitno sjajnog borca uskoro vidjeti na pravom ispitu.

Linker
23. travanj 2024 13:59