UFC

Islamov trener potvrdio: ‘Makhachev će prvo počistiti laku kategoriju, a onda ide u velter po drugi pojas‘

Islam Makhachev 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Ipak je pošteno reći da će prvo počistiti svoju kategoriju a onda napasti drugu, dok danas novi prvaci odmah i bez obrana titule počnu prozivati druge prvake

Islama Makhacheva ove subote na UFC 284 priredbi čeka jako težak izazov. Alexander Volkanovski je prvak perolake kategorije i prvi ‘‘pound-for-pound‘‘ borac UFC-a, tako da će tu zapravo najveći pobjednici biti fanovi jer nas čeka jedna vrhunska borba.

U noći sa subote na nedjelju nas očekuje okršaj između dva ponajbolja borca u UFC-u, a Makhachev je nedavno kritizirao UFC kako se ne trude oko promocije tog meča. Kako god, Islamovi planovi su izgleda prvo obraniti pojas nekoliko puta, a zatim ići u velter kategoriju i okušati se protiv tadašnjeg prvaka. Takav plan je potvrdio i Islamov trener, Javier Mendez:

‘‘Ja to sto posto vidim. Razlog je taj što znam da je to Islamova želja. A kad on nešto želi, on će učiniti sve da to ostvari. Tako da će on samo trenirati i počistiti diviziju kako i želi, a onda će otići i po tu titulu u velter kategoriji. Tko god bude prvak u tom trenutku, osjećam da će ga Islam pobijediti‘‘, rekao je Mendez za Submission Radio.

‘‘Prvo mi je došao i pitao što mislim o tome, a ja sam rekao da sam za. Khabiba recimo nikad nisam čuo da govori o velter i srednjoj kategoriji. Ali u mojim očima, ono što sam ja vidio na treninzima, mogu samo reći da je Khabib mogao biti prvak u lakoj, velter i srednjoj kategoriji u isto vrijeme‘‘, dodao je Mendez.

U posljednje vrijeme se u UFC-u dosta često zna primijetiti trend da novi prvaci prilikom osvajanja pojasa odmah počnu s prozivanjem prvaka u kategoriji iznad bez obrane titula u svojoj kategoriji. Možda bi tu UFC ipak trebao prvo im reći da počiste svoje kategorije, a da će onda dobiti priliku da napadnu i drugi pojas.

Linker
15. travanj 2024 08:47