UFC

Isplivale su Whiteove kritike na račun Bellatorovog predsjednika: ‘Jako loš promotor koji reciklira stara imena‘

Dana White (lijevo) i Scott Coker (desno)

 Instagram (dana White) | Screenshot (youtube, Mma Junkie)
UFC-ov predsjednik nema visoko mišljenje o svom rivalu

Gotovo svakih nekoliko dana u javnost isplivaju prepiske koje su nekoć vodili Dana White i njegovi suradnici iz UFC organizacije. Prepiske su postale dostupne kao dio antimonopolske tužbe koja se od 2014. godine vodi protiv UFC-a, a Dana White, braća Fertitta, kao i ‘‘matchmaker‘‘ Joe Silva ne mogu se baš pohvaliti lijepim načinom ponašanja.

Već smo vam pisali kako su White i Lorenzo Fertitta borce nazivali pogrdnim imenima, a između ostalog, Jon Jones označen je kao ‘‘smeće‘‘, ‘‘glupan‘‘ i ‘‘propalica‘‘.

MMA portal Bloody Elbow došao je do novih prepiski, a ponovno se radi o razgovoru koji su vodili Dana White i Lorenzo Fertitta, nekadašnji vlasnik organizacije. Ovaj put na meti njihovih uvreda našao se Scott Coker, čelnik Bellator MMA-a, organizacije koja je proteklih 10-ak godina kotirala kao glavni UFC-ov konkurent.

Fertitta je imao određene nejasnoće po pitanj Cokerovog poteza, nakon što je Bellatorov predsjednik ugovario meč između Quintona Jacksona i Tita Ortiza. UFC-ovi veterani trebali su se obračunati 2013. godine na Bellator 106 eventu, ali do borbe nije došlo nakon što je Ortiz ozlijedio vrat. Lorenzo Fertitta započeo je razgovor.

‘‘Mislio sam da oni (Bellator) ne uzimaju UFC-ove ‘otpatke‘‘‘, napisao je Lorenzo, a Dana White na sudskom ispitivanju rekao je kako se Fertitta osvrnuo na Cokerovu prijašnju izjavu, jer Bellatorov predsjednik navodno je nekoć izjavio kako Bellator neće dovoditi borce odbačene od strane UFC-a.

Međutim, svi znaju da su brojni bivši UFC-ovi borci završili u Bellatoru, a neki od njih postajali su i prvacima Bellatora. Sve to navelo je Whitea da na ispitivanju žestoko kritizira Cokera.

‘‘To vam je način na koji Scott Coker obavlja posao. Scott Coker ne izgrađuje borce, zar ne? On nikog ne pretvara u zvijezdu. Sve što radi jest uzimanje starih imena koje reciklira. On je jako, jako loš promotor.‘‘, rekao je White na jednom od sudskih ispitivanja koja su jedno vrijeme bila ‘‘zapečaćena‘‘, ali slučajevi su ponovno otvoreni u sklopu antimonopolske tužbe koju su 2014. godine pokrenuli Cung Lee, Jon Fitch, Brandon Vera itd.

Ovdje ipak nema puno toga što se može zamjeriti Whiteu. UFC-ov predsjednik jednostavno je kritizirao svog rivala o kojem očito nema dobro mišljenje. No, kao što smo već naveli, konstantno se pojavljuju nove prepiske, a preostaje nam vidjeti tko se sve našao na tapeti UFC-ovih čelnika i kolike probleme će im sve to prouzrokovati.

Linker
23. travanj 2024 07:28