UFC

Israel Adesanya ne bježi od pritiska: ‘Sav teret je na meni, ovo je moja posljednja prilika‘

Israel Adesanya (lijevo) i Alex Pereira (desno)

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije svjestan je važnosti svog sljedećeg meča

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od novog UFC-ovog PPV eventa i od nove velike borbe kojom UFC nastavlja u brutalnom tempu kroz 2023. godinu. Israel Adesanya i Alex Pereira predvodit će UFC 287 event u Miamiju, a event je zakazan za noć s 8. na 9. travnja (četvrti mjesec).

Pereira i Adesanya prvi međusobni MMA meč odradili su u 11. mjesecu prošle godine, a slavio je Alex Pereira tehničkim nokautom u petoj rundi. Prvi put u MMA karijeri Adesanya je zaustavljen prekidom, a Pereira je tom pobjedom preuzeo tron u srednjoj kategoriji.

Bio je to još jedan frustrirajući poraz Adesanye od Alexa Pereire. Brazilac ga je dvaput porazio i u kickboksačkim mečevima, a svaki od tih mečeva bio je izrazito tijesan, ili je išao na stranu Adesanye, ali Pereira bi uvijek pronašao put do pobjede.

‘‘Poatan‘‘ je najveći ‘‘Izzyjev‘‘ rival i zasad nerješiva enigma, ali Adesanya će rješenje pokušati pronaći na uskršnje jutro. Radi se o jako važnom meču za Adesanyu, vjerojatno najvažnijem u njegovoj karijeri, a svjestan je toga i sam Israel.

‘‘U lovu sam, u svakom smislu riječi. Stanje uma potpuno je drukčije, definitivno. Čak smo ja i Eugene Bareman (trener) na istoj valnoj duljini po pitanju ‘mindseta‘. Sviđa mi se sve ovo, jer sav je pritisak na meni, a situacija je poetska na neki način. Jedan život: baci kockicu. Ovo je moja posljednja šansa, a dat ću doslovno sve od sebe.‘‘, poručio je ‘‘Izzy‘‘ putem svog YouTube kanala.

Uistinu je tako. Porazi li Pereira Adesanyu i po četvrti put (drugi put u MMA-u), rijetko tko će moći pronaći smisao u petom međusobnom obračunu. Adesanya još uvijek ima argument da je u svakom od tih mečeva bio jako blizu pobjede, ali ne uspije li pronaći način da njegova ruka bude podignuta niti nakon četvrtog međusobnog obračuna s ‘‘Poatanom‘‘, nema više što tražiti protiv Brazilca.

Napetost je velika, a bit će sve veća kako se budemo približavali eventa. Jedva čekamo!

Linker
22. travanj 2024 10:35