UFC

Israel Adesanya poručio srednjoj kategoriji: ‘Kleknite na koljena i je**no mi se zahvalite što sam ovo napravio!‘

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Predvidio je pobjednika u srazu između Prochazke i Pereire

Israel Adesanya uspio je pozitivno završiti okršaje sa svojim dugogodišnjem rivalom Alexom Pereirom. UFC 295 održava se ovog vikenda u New Yorku, a promocija se vraća u Madison Square Garden za veliku noć koju će predvoditi dvije borbe za naslov. U glavnoj borbi večeri, upražnjeni naslov u poluteškoj kategoriji na kocki je te će divizija dobiti novog prvaka, a to biti netko između Jirija Prochazke i Pereire.

Adesanyina posljednja pobjeda dovela ga je do toga da je postao UFC prvak u srednjoj kategoriji drugi put, a to je učinio nokautom u drugoj rundi protiv Pereire u njihovoj ukupnoj četvrtoj borbi u svim sportovima. Nakon poraza, Pereira je prešao u polutešku kategoriju, gdje je pobijedio čovjeka koji je spriječio Adesanyu da dođe do pojasa u kategoriji i vjerojatnog idućeg protivnika Aleksandra Rakića, Jana Blachowicza. Pobjeda je Pereiri donijela šansu da napadne pojas, ali je na kraju spasila srednju kategoriju od opasnosti koju donosi, ako pitate Adesanyu.

"Cijela srednja kategorija može kleknuti na je**na koljena i zahvaliti mi jer sam izvukao ovog čovjeka odatle. Ako ne, morali biste se s njim nositi iznova i iznova i iznova, svi vi. Sumnjam da bi se itko od vas želio boriti s ovim tipom. Učinio sam to četiri puta, ali uspio sam ga dobiti samo jednom", rekao je "Last Stylebender" na svom YouTube kanalu.

Sean Strickland sada drži pojas u srednjoj kategoriji nakon što je u rujnu detronizirao Adesanyu jednoglasnom odlukom sudaca. Bivši prvak treba malo vremena da se odmori i stane sa strane prije nego što krene u svoju sljedeću borbu, ali će pratiti sutrašnji okršaj kao i ostatak MMA svijeta.

"Sviđa mi se ova borba jer su obojica vrlo neortodoksni u svom pristupu, svom stilu borbe. Način na koji Pereira udara nogom, način na koji Jiri voli kontrolirati oktogon i bacati kombinacije. Čak i poput njegovih udaraca, načina na koji se kreće. Njegovo kretanje je ludo", kazao je, a zatim i predvidio pobjednika meča:

“Idem s Jirijem. Nema šanse da ovo ide na pet rundi, mislim da ne. Ne u poluteškoj kategoriji. Nema šanse", zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 20:27