UFC

Israel Adesanya: ‘Stavit ću kuću na Volkanovskog protiv Makhacheva, ni ja ga ne mogu zadržati na podu‘

Volkanovski i Adesanya

 Mike Roach/zuffa Llc
Rekao da čak on i nije neki hrvač, ali je dosta teži i duži od njega

UFC 284 priredba održat će se u drugom mjesecu u Australiji, a predvodit će u Alexander Volkanovski i Islam Makhachev. Dugo je prvak perolake kategorije najavljivao prelazak u laku kategoriju i napad na pojas, a kako sada kategorija napokon ima prvaka, ta borba je ekspresno i ugovorena.

Mahkachev je na UFC 280 eventu osvojio pojas i pobijedio je Charlesa Oliveiru ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, a nakon borbe je u kavez ušao Volkanovski i izazvao novog prvaka. Islam je to prihvatio te je borba i službeno dogovorena, a u drugom mjesecu ćemo vidjeti tko je uistinu bolji.

Fanovi su već počeli prognozirati ishod ove borbe, a dosta njih smatra da je Volkanovski premali za Makhacheva i da će fizikalije tu imati presudan utjecaj. No, s time se ne slaže Israel Adesanya.

‘‘Stavit ću kuću na Volkanovskog. On je bio debeo, veliki dečko koji je igrao ragbi. Kad toliko godina hodaš s tolikom mišićnom masom, razviješ mišićnu gustoću. Čak sam i ja pokušao zadržati Volka na podu, iako nisam najbolji hrvač, ali čak s mojom kilažom i ‘frameom‘, nisam uspio. Uvijek pronađe put gore. Vješt je s tim unutarnjim ‘low kickovima‘, direktima… Taj je čovjek drugačije građen‘‘, rekao je Adesanya na FLAGRANT podcastu.

U UFC-u Volkanovskog nitko nije zaustavio, a praktički je počistio perolaku kategoriju. Nakon toga je napad na pojas u višoj kategoriji dosta logičan potez za njega, a i napokon ćemo saznati što će presuditi u toj borbi.

Linker
18. travanj 2024 19:56