UFC

Izvori otkrivaju: UFC 251 najuspješniji je event u posljednje dvije godine

Usman vs. Masvidal
 screenshot
UFC 251 postigao je prodaju od 1.3 milijuna prijenosa, objavio je danas The Athletic

Istog trenutka kad je UFC objavio da su dogovorili borbu Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala, bilo je jasno kako bi UFC 251 priredba mogla biti veliki uspjeh. I to uz svo moguće poštovanje Gilbertu Burnsu i svemu što je postigao te na račun čega je on prvobitno ugovoren kao izazivač. No, bilo je jasno kako je Jorge Masvidal u posljednje vrijeme došao do velikog zvjezdanog statusa te da fanovi u toj borbi žele gledati njega. Ipak, čak i uz sve to, je li itko očekivao da mu je popularnost dostigla tu razinu da njegova borba može prijeći milijun PPV prodaja?

Naravno, ne možemo biti sigurni kako je to samo djelo "Gamebreda", no elitni sportski medij The Athletic je danas objavio kako je UFC 251 priredba dostigla prodaju od 1.3 milijuna prijenosa. To je najveća brojka koju je UFC postigao od rujna 2018. godine i rekordne UFC 229 priredbe predvođene Khabibom Nurmagomedovim i Conorom McGregorom. Ujedno i drugi sedmeroznamenkasti broj od tada. Tek se McGregorov povratak na UFC 246 priredbi, u siječnju ove godine, neslužbeno spominje s otprilike jednim milijunom prodanih prijenosa.

Ako se ova brojka potvrdi, bit će to peta najprodavanija priredba u UFC povijesti, odnosno to mjesto će podijeliti s UFC 100 te UFC 205 (McGregor vs. Alvarez) kojima se navodi jednako tolika prodaja.

Svakako vrijedi spomenuti kako je UFC imao samo šest dana za odraditi promociju nove glavne borbe, no nismo sigurni koliko im je to, gledajući na reputaciju boraca i njihovu povijest, bilo i potrebno. Sve u svemu, Dana White i ekipa će trljati ruke i potpuno mirno pratiti preostale tri priredbe na Fight Islandu. Pri povratku u Las Vegas podvući će crtu, no čini se kako im se ovaj projekt već sada isplatio te da ovo vjerojatno nije jedina Fight Island serija priredbi, neovisno o tome koliko će pandemija i mjere održavanja priredbi bez publika potrajati.

Linker
23. travanj 2024 08:05