UFC

Jailton Almeida namjerava prozvati drugog top teškaša ako pobijedi Lewisa: ‘Držao je privremeni pojas‘

May 13, 2023; Charlotte, North Carolina, USA; Jailton Almeida (blue gloves) reacts after defeating Jairzinho Rozenstruik (red gloves) in a heavyweight bout during UFC Fight Night at Spectrum Center.,Image: 775674768, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia

Jailtona Almeidu ovoga vikenda čeka ozbiljan ispit. Iako je ‘‘na papiru‘‘ bolji borac od Derricka Lewisa, ovaj posjeduje enormnu snagu udarca te je to najveće oružje kojeg će se Almeida morati paziti. Ukoliko pobijedi, rekao je kako namjerava odmah u kavezu prozvati drugog top teškaša.

Odlučio je Alemida ipak pokušati doći do titule u teškoj kategoriji, iako je neko vrijeme radio i polutešku. Ukoliko pobijedi Lewisa, a zatim i još nekoga s vrha, napad na titulu će sigurno zaraditi. Jučer je rekao kako namjerava prozvati Ciryla Ganea ukoliko u noći sa subote na nedjelju svlada Lewisa.

‘‘Svi znaju da je Derrick Lewis ekstremno opasan, a gdje on pogodi, trava više ne raste. Dobra stvar oko ovog uparivanja jest da je on i sporiji od Jairzinha i Blaydesa, ali ruke su mu jako opasne. Ako udarac sjedne, svi znamo da će to biti fatalno. No, ja vjerujem u Boga i u trening, tako da vjerujem da ću tu blokirati‘‘, rekao je Almeida za MMA Fighting.

‘‘UFC mi je dao petorangiranog teškaša Blaydesa, a uz Božju pomoć ću proći i kroz Derricka Lewisa. Tada više neću tražiti petog, nego drugog ili trećeg. Mislim da bi Ciryl Gane bio odličan meč, čovjek je nekada držao privremeni pojas‘‘, između ostaloga je zaključio.

Ukoliko pobijedi Lewisa, još ukoliko ga k tome završi na atraktivan način, ne sumnjamo da će mu UFC i ispuniti ovu želju. Atraktivni finišeri među teškašima su uvijek ‘‘vruća roba‘‘, a Jailton Almeida to definitivno jest.

Linker
21. travanj 2024 13:38