UFC

Jake Paul donirao pet tisuća dolara UFC-ovoj borkinji: ‘Zar on uopće zna da postojim?‘

Jake Paul
 Instagram
UFC-ova borkinja muha kategorije Sarah Alpar ostala je šokirana donacijom od strane Jakea Paula

Sarah Alpar (9-5, 0-1 UFC) prije šest dana pokrenula je GoFundMe kampanju kojom želi prikupiti 30 tisuća američkih dolara. 30-godišnja borkinja UFC-ove muha kategorije 2019. godine izborila je ugovor s UFC-om putem DWCS-a. Ugušila je Shanu Young u drugoj rundi i nakon 13. profesionalnih borbi dogurala je do najjače svjetske MMA organizacije.

Njen debi u rujnu 2020. godine nije uspješan. Jessica-Rose Clark završila ju je nokautom 39 sekundi prije kraja borbe. Alpar nije imala sreće s ugovaranjem borbi nakon toga. Trebala se boriti 22. svibnja no prvotno planirana protivnica Stephanie Egger morala je otkazati zbog zaraze koronavirusom da bi zatim i zamjenska protivnica Lupita Godinez otkazala zbog problema s vizom. Sarah bi iduću borbu trebala odraditi 18. rujna, točnije 364 dana nakon borbe protiv Clark. 30-godišnja borkinja prolazi teške dane po pitanju financija i stoga je odlučila pokrenuti online kampanju za prikupljanje donacija.

''Pomozite da Sarah ''Too Sweet'' Alpar postane UFC prvakinja'' naziv je njene kampanje u kojoj navodi:

''Pozdrav svima. Ja sam Sarah ''Too Sweet'' Alpar - borkinja, baristica, studentica, majka i supruga. 2019. godine priliku na DWCS-u pretvorila sam u ugovor s UFC-om. Međutim, u svome trudu da postanem što bolja, trebam vašu financijsku pomoć. Moj cilj je skupiti 30 tisuća američkih dolara do 01. prosinca ove godine kako bi se posve mogla posvetiti treniranju. Veliki uspjeh zahtijeva više vremena i veću posvećenost. Stoga tražim vašu pomoć!'', napisala je borkinja između ostalog.

Njen cilj ostvario se puno prije zadanog datuma. Naime, Jake Paul uplatio joj je pet tisuća dolara, a donacijama se pridružila i promotorska kuća Triller Fight Club s još izdašnijom donacijom u iznosu od 25 tisuća dolara. Samo te donacije kompletirale su njen traženi iznos, no ukupni iznos prikupljenih donacija bliži se cifri od 35 tisuća dolara. Sarah Alpar opisala je svoju reakciju na spomenute donacije.

''Dobila sam poruku i vidjela sam nekakvu kvačicu, a u poruci je pisalo: 'Jake Paul vam je poslao poruku'. Moja reakcija bila je 'Zar on zna da ja uopće postojim?'', rekla je Sarah Alpar u razgovoru za MMA Fighting.

UFC-ova borkinja prvotno nije htjela tražiti pomoć stranaca. Međutim, tokom potrage za sponzorima, shvatila je koliko loše financijski stoji te da traženje pomoći nije tako loša ideja.

''Napunila sam 30 godina i ne znam je li to bio trenutak krize srednjih godina ili nešto drugo. Nisam sigurna koji je točno razlog, no prelomila sam u odluci da trebam ovakvu pomoć. Vrijeme prolazi i ja sam sve starija, što drugo mogu učiniti?'', opisala je Alpar razloge pokretanja kampanje.

image
Sarah Alpar
Screenshot (youtube, Cageside Press)

Potpisom za UFC nadala se financijskoj sigurnosti te mogućnosti da se u potpunosti posveti treninzima. Ipak, splet okolnosti doveo je do niza otkazivanja planiranih borbi te se morala osloniti na svoj posao baristice u Starbucksu i održavanju privatnih BJJ treninga.

''Potpisom za UFC smatrala sam kako će sve biti sređeno, posve ću se posvetiti treninzima i moj život je napokon na mjestu. Nije bilo tako. Kada ste profesionalni borac, ne dobivate nikakav novac unaprijed nego tek nakon borbe.'', dodala je Sarah.

Alpar je samo jedna u nizu profesionalnih boraca i borkinja s ovakvim problemima. Ostaje nada kako će velikodušnost Jakea Paula i Triller promotorske kuće riješiti njene probleme. Erin Blanchfield čeka ju 18. rujna, a sada je na Alpar da pokaže koliko može i opravda tražene donacije. Držala je pojas u LFA organizaciji i sigurno može više od onoga što je prikazala u debiju za UFC.

Linker
27. travanj 2024 00:35