UFC

Jamahal Hill bijesan zbog Pereirinog načina proslave pobjede, ‘Poatan‘ poručuje: ‘Možda se tek probudio nakon nokauta‘

Alex Pereira

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Američki poluteškaš mnoge je iznenadio svojom kasnom reakcijom na ono što se dogodilo netom nakon njegovog posljednjeg nastupa

Jamahal Hill ranije ove godine dobio je veliku čast. Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije odabran je kao jedan od dvojice predvodnika povijesnog UFC 300 eventa. Njegov ‘‘partner za ples‘‘ bio je Alex Pereira, a očekivala se odlična borba dvojice vrhunskih udarača.

Međutim, borba je potrajala samo tri minute i 14 sekundi. Sve je počelo Hillovim pomalo preniskim udarcem nakon kojeg je Herb Dean htio pružiti kraću pauzu Alexu Pereiri. ‘‘Poatan‘‘ je blago odgurnuo Deana jer je što prije htio nastaviti s akcijom i pauza nije bila potrebna. Samo nekoliko sekundi nakon tog trenutka, Brazilac je brutalno nokautirao Hilla i obranio je titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Pereira je zatim napravio potez koji je karakterističan TikTok zvijezdi Khabyju Lameu, dok je Hill nokautiran ležao na tlu. Kadrovi takve proslave pobjede obišli su svijet, a nitko nije posebno uznemiren zbog tog poteza Pereire.

No, Jamahal Hill gotovo puna dva mjeseca kasnije odlučio se oglasiti po tom pitanju i sasuo je paljbu ka Alexu Pereiri putem svog Instagram profila.

‘‘Nisam o ovome pričao, ali ja sam otišao u Brazil i tvom tipu (Gloveru Teixeiri) priuštio sam jedno od najjednostranijih prebijanja u povijesti mečeva za titulu, ali nisam pokazao ništa osim poštovanja i odavanja počasti. Nikada ne slavim nad protivnikom kojeg sam porazio, a čak sam isprozivao svoje fanove jer su iskazivali nepoštovanje Johnnyju Walkeru nakon što sam ga uspavao. Ali zato što sam pokazao natjecateljsku žar i bio sam uzbuđen zbog povratka nakon ozljede koja je mogla završiti moju karijeru, svi vi smatrate da je Pereirina proslava zabavna ili kul. Alex Pereira, pogodio si udarcem do kojeg nisi mogao doći bez tog konfuznog trenutka i ponio si se poput slabića. Ali sve je okej, jer opet ćeš se boriti protiv mene i moje oči neće se micati s tebe sve dok ne ostaneš ukočen kao što te ‘Izzy‘ (Israel Adesanya, op.a.) ostavio u Miamiju.‘‘, poručio je Hill.

Mnoge je ovakvo obraćanje Jamahala Hilla iznenadilo, posebno jer je došlo tako kasno, a glave su se odavno trebale ‘‘ohladiti‘‘. Alex Pereira inicijalno je poručio Hillu: ‘‘Kako siješ tako ćeš i žeti‘‘, a u razgovoru za Fox Sports Australia ponudio je dodatno pojašnjenje Hillovog bijesa.

‘‘Iskreno, ne znam zašto to radi ovako kasno. Gotovo dva mjeseca prošla su od borbe. Ljudi obično rade takve stvari odmah nakon borbe, ali možda se on tek probudio naon nokauta. Tijekom meča s Gloverom, on je pokazivao poštovanje, ali uoči meča protiv mene, omalovažavao nas je i stoga je dobio ono što je zaslužio.‘‘, poručio je Alex.

‘‘Poatanov‘‘ sljedeći korak vjerojatno je meč protiv Jirija Prochazke, dok će Hill povratak pobjedama tražiti 29. lipnja (šesti mjesec) na UFC 303 eventu. Carlos Ulberg bit će njegov protivnik. Tko zna, možda budućnost donese revanš između Hilla i Pereire.

Linker
21. srpanj 2024 21:35