UFC

Jamahal Hill i Kyle Daukaus predvode listu dobitnika novih UFC-ovih bonusa

Kyle Daukaus s timom

 Screenshot
Dana White je nakon UFC Fight Night 201 podijelio četiri bonusa za izvedbu večeri

Iako su se Joaquin Buckley i Abdul Razak Alhassan s pravom mogli nadati dodatku od 50 tisuća dolara na svoje honorare, koji bi došao kao bonus za borbu večeri, ova dva borca ipak neće biti bogatiji za navedenu svotu. UFC je naime odlučio UFC Fight Night 201 ostaviti bez borbe večeri, a umjesto toga podijeljena su četiri bonusa za najbolju izvedbu. Nije to rijetka praksa Dane Whitea i njegove ekipe, posebno kad se radi o priredbi s više impresivnih završnica.

Neupitno je svoj više nego zaslužio Jamahal Hill, budući da je udarac kojim je uspavao Johnnyja Walkera bio vrijedan divljenja. Način na koji se Walker doslovno ugasio još na nogama te nakon toga pao samo je dodatno popravio već i ovako sjajan dojam. 30-godišnjem Hillu to je drugi UFC bonus te isto tako drugi u nizu. Prošlog je dobio za način na koji je savladao Jimmyja Crutea.

Sudioniku glavne borbe pridružio se i sudionik sunaslovne, Kyle Daukaus. On je D'arce gušenjem prisilio Jamieja Picketta na tapkanje i to u posljednjoj sekundi prve runde. Dokaz je to koliko je zahvat bio čvrst. Mlađem Daukausu ovo je bila peta borba u UFC-u i prvi bonus.

Prvi bonus u karijeri uzelo je i preostalo dvoje nagrađenih. 33-godišnja Stephanie Eggar je polugom na ruci zaustavila Jessicu Rose Clarke, čime je došla do druge UFC pobjede u tri nastupa, dok je David Onama dobio priliku prvu UFC pobjedu proslaviti na bolji i rastrošniji način nego što je namjeravao. Pobjedu ovog borca iz Ugande možete vidjeti i u videu ispod teksta.

Linker
20. travanj 2024 08:10