UFC

Jamahal Hill poštuje Santosa, ali poručuje: ‘Prebio bih i onu verziju koja se borila protiv Jona Jonesa‘

Jamahal Hill

 Screenshot 8youtube, Ufc)
31-godišnji američki poluteškaš vješt je za mikrofonom, podjednako kao i u kavezu

Važan meč čeka Jamahala Hilla ovog vikenda na UFC on ESPN 40 eventu. Trenutno desetorangirani UFC-ov izazivač poluteške kategorije borit će se protiv šestorangiranog Thiaga Santos.

Pobijedi li Hill, doći će još blize samom vrhu kategorije, a nije tajna da ‘‘Sweet Dreams‘‘ puca na sami vrh. 31-godišnji američki borac unutar UFC-a ima četiri pobjede, jedan poraz i ‘‘no contest‘‘ protiv Klidsona Abreua. Dobio je Hill i taj meč, ali bio je pozitivan na marihuanu prilikom dopinškog testiranja te mu je poništena pobjeda.

Jedini poraz Hill je pretrpio od Pauila Craiga koji mu je dislocirao ruku sredinom prošle godine. Hill se nakon toga vratio u kavez dvama pobjedama. Manje od četiri minute ukupno trebao je Hill da nokautira Jimmyja Crutea i Johhnyja Walkera.

Pokazao se Hill kao jako dobra UFC-ova akvizicija. Ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom izborio je sredinom 2019. godine putem Contender Seriesa. Hill je nedavno putem Twittera iznio misao kako je on možda i najbolji borac koji je došao u UFC preko DWCS-a, ali dobru konkurenciju ima u Seanu O‘Malleyju, Alexu Perezu i Kevinu Hollandu između ostalih.

‘‘Izuzev mene, ostala trojica najboljih su Sean O‘Malley, Kevin Holland i Alex Perez. Možda ne nužno tim redoslijedom, ali to su trojica.‘‘, rekao je Hill koji je putem Twittera pojasnio kako Perez unatoč ‘‘title shotu‘‘ u muha kategoriji nije bolji od njega jer je puno lakše dogurati do ‘‘title shota‘‘ u toj kategoriji, barem prema Hillovim navodima.

Što se Jamahalova sljedećeg nastupa tiče, borba protiv Thiaga Santosa mogla bi biti vrlo uzbudljiva. Radi se o obračunu dvojice nokautera koji se vole potući stojci. Međutim, Santos je proteklih godina podosta varljiv, naročito nakon sredine 2019. godine i poraza od Jona Jonesa. Kao da je Brazilac izgubio svoju agresivnost i podosta rezervirano djeluje u svojim mečevima. Santos voli reći kako su protivnici krivci za to. Hill se jedino nada da će se pojaviti što bolji Santos, no do pobjede planira doći neovisno koja se verzija Thiaga Santosa pojavi u noći sa subote na nedjelju.

‘‘Smatram ga opasnim tipom. Mislim da i dalje posjeduje opasna oružja i treba ga poštovati. Nije me briga što neki govore da on nije borac kao nekoć. Ja sam trenirao za njega kao da je najbolji borac na svijetu. Radi se o poštovanju ka ovoj igri. Čak i da se pojavi Thiago koji se borio protiv Jona Jonesa, ja bih ga prebio. Kraj priče.‘‘, poručio je samouvjereni Hill.

Oba borca djeluju samouvjereno uoči ovog meča, a najviše bi mogla publika profitirati ako ova dvojica uistinu pruže uzbudljivu borbu.

Linker
26. travanj 2024 18:07