UFC

Jamahal Hill želi borbu protiv Jona Jonesa: ‘Lovim ga cijelo vrijeme, on je ultimativni test‘

Jamahal Hill

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Prisjetio se vremena iz 2010. godine kada je tek odlučivao hoće li se baviti ovim sportom, a mislio je da nema novaca u njemu

Jamahal Hill je od nedavno novi prvak poluteške kategorije, a do titule je došao svladavši Glovera Teixeiru sudačkom odlukom nakon pet odličnih rundi. Tako je Hill sa sedmog mjesta na rang ljestvici skočio na mjesto prvaka, a legendarni Glover se nakon tog poraza umirovio pred domaćom publikom.

Jiri Prochazka je nakon meča odmah čestitao Hillu na osvojenoj tituli, ali je i poručio da uskoro dolazi po ono što mu pripada. Prochazka je zbog teške ozljede napustio pojas, a napad na isti mu je zagarantiran čim se oporavi. Osim Prochazke, Hill je rekao kako bi se volio testirati i protiv Jona Jonesa:

‘‘Da, tisuću posto. Želim se eventualno boriti protiv Jona Jonesa. On je ultimativni test. On je još iz vremena kada sam ja odlučivao okušati se u ovom sportu. Kad sam tek krenuo, to je bio Anderson Silva. On je bio najbolji. To je bilo oko 2010., no kad se ozlijedio nekako sam se maknuo od sporta‘‘, rekao je Hill u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘To je razlog zašto sam i počeo raditi dnevni posao, nisam vidio novac u ovom sportu. Onda se dogodio Conor, no on je to dobio jer je pobijedio Alda koji je bio neporažen 10 godina. Imao je nekoga za loviti. Ja sam isto trebao nekoga za loviti, cijelo vrijeme lovim Jona. Zanima me ta borba‘‘, dodao je Hill.

Hoće li se ova borba ikad dogoditi, nemoguće je predviđati. Jones je prešao u tešku kategoriju gdje ga za titulu čeka Ciryl Gane, dok Hill titulu brani protiv Jirija Prochazke. No, nikad se ne zna što se u budućnosti može dogoditi.

Linker
19. travanj 2024 08:50