UFC

Jan Blachowicz: Jonesa ću uhvatiti, u teškoj kategoriji ili kod njega u dvorani'

Jan Blachowicz i Jon Jones
 screenshot
Najveća želja Jana Blachowicza i dalje je organizirati borbu protiv Jona Jonesa

UFC-ov prvak poluteške kategorije trenutno odmara u Poljskoj i uživa u uspjehu koji je očekivao rijetko tko osim njega samog i njegovih sunarodnjaka. Pred njim je nekoliko opcija, no taj posao prepustio je UFC-u, već ranije rekavši kako će se boriti protiv onoga koga mu oni namijene.

Ipak, glavna ambicija kod Blachowicza i dalje je jednaka onoj kakvu je imao prije nego je borbu za titulu izborio. Jon Jones. Bivši prvak onaj je prema kome je dugo gledao i ne može se pomiriti s tim da je ovaj napustio kategoriju, koliko god mu to olakšalo uspjeh do kojeg je došao. Zbog Jonesa je spreman čak i pratiti ga među teškaše.

"Želio bih još neko vrijeme ostati u poluteškoj kategoriji. Teško je razmišljati jer nitko ne zna što Jon Jones trenutno radi i planira. Čak i UFC kaže da do sada nisu razgovarali s njim o njegovoj idućoj borbi. Nitko nije upoznat s tim. No, vjerujem kako ću ga uhvatiti nekad kasnije u teškoj kategoriji. Dvije još godine borit ću se ovdje, a onda idem u teškaše", najavio je svoje planove Blachowicz u razgovoru za Submission Radio, otkrivši kako vjeruje da će Jones ostati netaknut i u teškoj kategoriji, sve dok se ne susretne s njim:

"On će svoj prvi teškaški poraz doživjeti od mene. Upravo zbog toga on radi sve što može da se ne bi borio protiv mene. Što da radim? Obećao mi je borbu odmah nakon što sam pobijedio Coreya Andersona, a nakon par mjeseci je otišao u tešku kategoriju."

Jan zna da mu borba protiv Jonesa ni u kom slučaju ne može biti idući ispit i oko toga je vrlo miran. Ali, jednostavno ne može pobjeći o misli kako je to ono što želi.

"Mene prvo čeka Israel Adesanya ili Glover Teixeira, a nakon toga možemo razgovarati o Jonesu. Nije mi bitno gdje i kako, znam da ćemo se u budućnosti susresti. Može to biti u poluteškoj ili teškoj kategoriji. Zapravo, moguće da ću otići u Albuquerque i pronaći ga u dvorani, tamo možemo odraditi sparing. Jednostavno, imam potrebu iz osobnih razloga negdje se boriti protiv njega", najavio je.

Pretpostavlja se kako bi prvi teškaški protivnik za Jonesa mogao biti pobjednik ovotjedne borbe između Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa. Ta borba donijela bi odluku o idućem teškaškom izazivaču, nakon što svoju borbu odrade Stipe Miočić i Francis Ngannou.

Linker
16. travanj 2024 17:05