UFC

Javier Mendez otkrio neke detalje iz borbe Abubakara Nurmagomedova: ‘Nije mogao raditi sve što je htio!‘

Abubakar Nurmagomedov

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Nurmagomedov je sada na dvije pobjede i dva poraza unutar UFC-a

Čini se da se Abubakar Nurmagomedov morao boriti s ozljedama na UFC on ESPN 45. Nurmagomedov (17-4-1, 2-2 UFC) izgubio je podijeljenom odlukom od Elizea Zaleski dos Santosa (24-7, 10-3 UFC) prošlog vikenda u Las Vegasu.

Njegov trener, Javier Mendez otkrio je da je Nurmagomedov ozlijedio koljeno u prvoj rundi, ali se odlučio boriti iako se povrijedio. Nurmagomedov je uspio pobijediti u drugoj rundi na dvije sudačke kartice, no u idućoj rundi svi su bodovali za njegovog protivnika.

"Bila je to tako tijesna i natjecateljska borba. Kapa dolje dos Santosu. On je stvarno sjajan borac. Gledao sam ga kako se bori i rekao sam, ‘Čovječe, imamo pune ruke posla.‘ Bio sam jako ponosan na Abubakara. Borio se kao ratnik. Nažalost, ozlijedio je koljeno u prvoj rundi. Vraća se, kaže, ‘Ozlijedio sam koljeno.‘ Rekao sam, ‘Ohh, čovječe.‘ Ovo je jedna od onih situacija u kojima se ozljede stalno događaju."

“Bilo da udariš koljeno, slomiš ruku, žao mi je, ali moraš izaći i pobijediti u borbi ili ćeš odustati odmah na stolcu. Naravno, on nije htio odustati. Vratio se i borio se, borio se svim srcem i očito nije mogao učiniti ono što je želio. Ipak, bez obzira na to, drugi protivnik je bio super težak. I hej, bila je to sjajna borba. Ne za navijače, nego za nas, bila je to velika borba u smislu da nismo znali tko je pobijedio. Obje strane nisu znale", zaključio je Mendez.

Nurmagomedov je sada na dvije pobjede i dva poraza u UFC-ovom oktogonu. Nakon poraza od Davida Zawade u svom debiju u UFC-u, 33-godišnjak se vratio uzastopnim pobjedama nad Jaredom Goodenom i Gadzhijem Omargadzhievom, prije nego što je podijeljenom odlukom izgubio od Zaleski dos Santosa.

Linker
24. travanj 2024 15:35