UFC

Jedan Miočićev meč inspirirao je 'Rumblea' na povratak borbama! 'Tad sam si rekao - idem ponovno probati!'

Anthony Johnson i Alexander Gustafsson
 JESSICA GOW / TT NEWS AGENCY / AFP
Anthony Johnson (22-6, 16 KO/TKO) je prelomio i odlučio da će se definitvno vratiti MMA-u. Jedan od najopakijih nokautera u povijesti UFC-a već duže vrijeme razmišlja o svom povratku, a na veliki zaokret se odlučio jednom kada je pogledao revanš Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Popularni 'Rumble' već se bio oprostio od Octagona i činilo se da je borba u kojoj ga je u travnju 2017. porazio Daniel Cormier posljednja u njegovoj karijeri. Nakon što je po drugi puta morao čestitati 'DC-ju' koji ga je svladao u oba njihova okršaja za titulu, Rumble je izgubio motivaciju.

"Zbilja sam bio gotov. Nisam više htio imati veze s MMA-om. Nisam htio raditi na 'grapplingu', nisam htio hrvati. Umorili su me svi moguću udarci... Bilo je to sve od mene. No, sada mi to nije problem. Već sam odradio 'grappling' meč. Imao sam jedan sumo okršaj i čini se kako mi više nije problem valjati se po podu i baviti se svim ti ostalim stvarima", objašnjava Johnson u razgovoru s MMA Junkie portalom.

Anthony tvrdi da se osjeća sjajno te da trenutno ima oko 105-106 kilograma. Kad se vrati, vjerojatno će se ponovno boriti u poluteškoj, ali nema ništa ni protiv nastupanja u teškoj kategoriji.

A upravo jedan meč iz 'kraljevske kategorije' inspirirao je 'Rumblea' da se odluči na povratak borbama - riječ je o drugom susretu Daniela Cormiera i Stipe Miočića. Okršaj koji je jako utjecao na Johnsona odvio se 17. kolovoza 2019. godine na UFC 241 priredbi i donio nam je nezaboravnu bitku nakon koje je Stipe osvetio posljednji poraz u karijeri i tako ponovno preuzeo titulu u teškoj kategoriji.

"Gledao sam ih kako se bore. Bila je to vjerojatno treća ili četvrta borba koju sam gledao otkako sam se umirovio. Kad sam rekao da sam gotov, bio sam zaista gotov s MMA-om. Barem je to tako izgledalo u mojoj glavi. No, onda sam vidio njih dvojicu, vidio sam kako se bore i daju sve od sebe. Oni su u tom trenutku bili najbolji. Pokazali su toliko vještine i talenta. Dok su svi vjerojatno vidjeli jednu normalnu borbu gdje nisu činili toliko toga, ja sam vidio vještinu, talent, tajming... Sve je bilo na jednoj visokoj razini. Tada sam si rekao - 'Znaš što, još uvijek se mogu baviti time, zato ću se vratiti i pokušati ponovno'", otkriva Johnson.

'Rumbleov' cilj isti je i kao prije - UFC-ova titula.

"Želim pobijediti onoga koji ima pojas, a to će najvjerojatnije biti Jon Jones. Do kraja godine trebao bih biti ponovno u akciji", zaključio je poznati nokauter.

Linker
19. travanj 2024 17:43