UFC

Jeff Molina suspendiran zbog povezanosti sa skandalima oko klađanja, FBI otvorio istragu

Jeff Molina 

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Molinu su suspendirali neposredno nakon što su Krauseu zabranili da sudjeluje oko bilo čega povezanog sa UFC-om, a sve više boraca ‘‘pada‘‘

Borac UFC-ove muha kategorije Jeff Molina suspendiran je od strane NSAC-a jer ga se dovodi u sumnju da je bio dionik nedavno razotkrivenog skandala oko klađenja. James Krause i njegovi borci su pod istragom FBI-a, na Molina je najnoviji osumnjičen za sudjelovanje u tom pothvatu.

ESPN je jučer objavio kako Molinina suspenzija nema nekog konkretnog utemeljenja, nego se radi o povezanosti s Krauseom. Molina je pod istragom jer ima veze sa borbom između Derricka Minnera i Shayilana Nuerdanbiekea.

Kako prenosi portal MMA Junkie, pronađeni su sumnjivi obrasci klađenja nekoliko sati prije početka same borbe, a borbu je Minner izgubio brzim tehničkim nokautom. Ono što je bilo najsumnjivije jest da su koeficijenti na dan borbe ekstremno narasli, pogotovo na način završetka borbe (da će Nuerdanbieke pobijediti tehničkim nokautom u prvoj rundi, kako je i bilo).

Kasnije se otkrilo da je Minner u borbu ušao ozlijeđen, no njegov trener James Krause ozljedu nije prijavio atletskoj komisiji. UFC je proveo internu istragu i Minnera je otpustio neposredno nakon što su zabranili Krauseu da ima veze sa njihovim borcima. Bilo koji borac koji je na bilo koji način povezan sa Krauseom više nije dobrodošao u UFC.

Molina se 14.1. trebao boriti protiv Jimmyja Flicka, no nakon otkrivanja cijelog skandala, borba je otkazana.

Inače, do nedavno je UFC-ovim borcima bila samo preporuka da se ne klade na sebe, no nedavno im je izričito zabranjeno. Ne samo na svoje borbe nego bilo koju MMA borbu, a to vrijedi i za njihovu obitelj, prijatelje i rodbinu.

Linker
23. travanj 2024 12:24