UFC

Jeremy Stephens pred povratak u laku kategoriju: ‘Tu su borbe koje želim, poput Diaza ili Conora‘

Jeremy Stephens
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nova faza karijere Jeremyja Stephensa trebala bi se pokrenuti ovog vikenda

Tek jednom u svojoj 14 godina dugoj UFC karijeri se Jeremy Stephens (28-18 1NC, 15-17 UFC) susreo s pauzom dužom od 11 mjeseci, koliko je trenutno prošlo od njegovog posljednjeg nastupa. Također, punih devet godina nije nastupao u lakoj kategoriji, no to će se promijeniti ovog vikenda, budući da se vraća u diviziju do 70 kilograma.

Na UFC od ESPN 22 priredbi i to u njenoj sunaslovnoj borbi, "Lil' Heathena" čeka borba protiv Drakkara Klosea. I to u nimalo lakoj situaciji, budući da se Stephens nalazi unutar niza od četiri poraza. No, to nije nešto što mu stvara pritisak jer kaže kako mu je ova pauza dobro poslužila da bi posložio neke svoje prioritete i pobrinuo se za motivaciju. Ponovno je stupio u kontakt s majkom, bivšom ovisnicom za koju se trenutno brine, a i sam je smanjio konzumaciju alkohola.

"Ovo razdoblje bilo je jedno sjajno iskustvo. Borim se otkako mi je 16 godina i nekad sam se borio tri ili četiri puta mjesečno. Bilo je dobro napraviti korak unazad. Moram sam se pobrinuti za neke stvari mentalne prirode i neke privatne stvari sam morao razriješiti. Izvan ovoga svega radim puno različitih stvari i bilo je dobro uzeti ovu godinu stanke. Pripremio sam samog sebe za uspjeh. Ukratko, napravio sam jedan korak unazad da bi napravio dva unaprijed", rekao je 34-godišnji Stephens na konferenciji za medije.

S 34 godine je još uvijek mlad za jednog borca, iako mnogi to ne bi rekli, gledajući koliko dugo ga pratimo. No, došao je u UFC kao jedan od najmlađih boraca u promociji i zadržao se. Dolazio je nekoliko puta na korak do napada na titulu, ali nije uspijevao napraviti ono najvažnije. Ali, puno znači to što će svim fanovima prva asocijacija na njegovo ime biti uzbuđenje koje njegove borbe donose. No, kaže kako je sad vrijeme za pobjedu.

"Sad više nije stvar samo boriti se, sve sam podredio pobjedi. Pobjeda, nebitno što mi treba za nju. Ne sviđa mi se biti jedan od onih za kojeg će biti najvažnije reći da je pružio show. Imam obitelj za prehraniti, samim nastupima neću zaraditi koliko bih trebao", rekao je, dodavši zašto je donio odluku o promjeni kategorije:

"Mijenjam kategoriju jer želim uzbudljive borbe koje me motiviraju, a one su u lakoj kategoriji. Ne zanima me pojas, želim Nate Diaza, želim Conora McGregora, da mu prebijem noge kickovima. Želim biti plaćen i zbog toga sam tu, tu su borbe za mene. Ne volim gubiti i u subotu ću pokazati da na Jeremyja Stephensa uvijek trebate računati".

Linker
25. travanj 2024 17:17