UFC

Jessica Andrade zamijenila Taliu Santos, protiv Erin Blanchfield predvodi UFC Fight Night 219 event

 Jessica Andrade  

 AGIF/ddp USA/Profimedia
Obje borkinje su na sjajnom pobjedničkom nizu

Erin Blanchfield (10-1 MMA, 4-0 UFC) je mlada nada UFC-a koja iduću subotu predvodi svoj prvi UFC event u karijeri, a protivnica joj je prvotno trebala biti Talia Santos. Međutim, Talia je zbog osobnih razloga otkazala svoj nastup, a mlada Erin je sada dobila puno težu protivnicu u vidu Jessice Andrade (24-9 MMA, 15-7 UFC).

Andrade se prije manje od mjesec dana borila na UFC 283 eventu kada je dominantno stigla do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Lauren Murphy. Ta pobjeda je bila treća u nizu za Andrade, a prije toga je pobijedila Amandu Lemos i Cynthiju Calvillo. Ukoliko uspije pobijediti Erin, Jessica bi se ponovno približila na korak do ponovnog napada na titulu.

Jessica Andrade se nekoliko puta u karijeri borila za pojas; 2017. godine nakon pet rundi bolja od nje bila je Joanna Jędrzejczyk, a dvije godine kasnije do pojasa je uspjela doći preko Rose Namajunas teškim ‘slam‘ zakucavanjem, a već u idućoj borbi pojas je izgubila od Zhang Weili. Okušala se u napadu na pojas i u kategoriji iznad, gdje ju je u drugoj rundi laktovima zaustavila Valentina Shevchenko.

Erin Blanchfield je u sjajnom nizu od 4 pobjede unutar UFC organizacije, a eventualna pobjeda protiv renomirane borkinje poput Jessice Andrade mogla bi ju gurnuti u sami vrh kategorije te joj zagarantirati borbu za pojas. Čitam ‘card‘ možete pogledati u nastavku članka.

UFC Fight Night 219

MAIN CARD (ESPN+, 7 p.m. ET)

Jessica Andrade vs. Erin Blanchfield

Zac Pauga vs. Jordan Wright

Josh Parisian vs. Jamal Pogues

William Knight vs. Marcin Prachnio

Alex Hernandez vs. Jim Miller

PRELIMINARY CARD (ESPN+, 4 p.m. ET)

Mayra Bueno Silva vs. Lina Lansberg

Khusein Askhabov vs. Jamall Emmers

Philipe Lins vs. Ovince Saint Preux

Evan Elder vs. Nazim Sadykhov

A.J. Fletcher vs. Themba Takura Gorimbo

Clayton Carpenter vs. Juancamilo Ronderos

Linker
22. travanj 2024 12:20