UFC

Jeste li primijetili po čemu je današnja UFC priredba drugačija od ostalih?

Brittney Palmer i Arianny Celeste

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
O ovoj temi se već više puta pričalo, a UFC debi u Saudijskoj Arabiji je ponovno pokrenuo raspravu

Izostanak ring djevojaka na UFC-u u Saudijskoj Arabiji podijelio je mišljenja fanova. Jučer održano sučeljavanje na ceremonijalnom vaganju pred UFC: Saudi Arabia priredbu izazvalo je živopisnu raspravu među MMA obožavateljima.

Ova promjena, potaknuta lokalnim običajima i propisima, otkrila je razna mišljenja i perspektive o ulozi i relevantnosti ring djevojaka u borilačkim sportovima.

image

Arianny Celeste

ELSA/Getty images/Profimedia

Jedna dio fanova jedva je primijetio izostanak ring djevojaka, sugerirajući da je njihova prisutnost više površinska tradicija nego nužnost. Oni tvrde da bit sporta ostaje nepromijenjena, naglašavajući da gledatelji prate borbe, a ne ring djevojke. Ovo mišljenje dijele oni koji smatraju da je izostanak ring djevojaka u skladu sa suvremenim svjetonazorima, gdje se objektivizacija žena sve više preispituje. Za ove fanove, fokus bi trebao biti isključivo na sportašima i njihovim izvedbama, a ne na pompi koja okružuje događaj.

S druge strane, neki obožavatelji ipak žale za ring djevojkama, smatrajući ih sastavnim dijelom spektakla. Oni tvrde da ring djevojke doprinose atmosferi i tradiciji UFC događaja, dodajući dozu glamura i uzbuđenja. Ova skupina smatra da tradicije, čak i one koje neki smatraju zastarjelima, igraju ulogu u identitetu i povijesti sporta. Oni vide ring djevojke kao dio kulturnog tkiva UFC-a, baš poput komentatora i samog oktogona.

image

UFC 263

Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

Ova rasprava odražava šire društvene promjene i rasprave o rodnim ulogama i reprezentaciji u sportu. Dok UFC nastavlja svoje globalno širenje, vjerojatno je da će se o ovoj temi i dalje raspravljati, potičući promišljanje o tome kako tradicija i modernizacija mogu koegzistirati u svijetu borilačkih sportova.

Linker
22. lipanj 2024 11:23