UFC

Jeste li se ikada zapitali koliko zarađuje prvi glas UFC-a Bruce Buffer? ‘It‘s time‘ da saznate

Michael Buffer

 GETTY IMAGES ZUFFA LLC.
Bruce Buffer svojim je antalogijskim najavama postao neizostavan dio globalne borilačke kulture

Sve je počelo 1996. godine na UFC-u 8 kada je tada 39-godišnji Buffer najavio preliminarne borbe, a od UFC-a 10 počeo je biti dio svih borbu. Baš u to vrijeme Buffer je gostovao u 24. epizodi treće sezone kultnih "Friendsa", a malo nakon toga je uvjerio tadašnjeg UFC-ovog vlasnika Roberta Myera da ga zaposli na puno radno vrijeme kao neizostavnog člana MMA promocije koja će, ispostavit će se, dosegnuti neslućene visine.

Buffer nema stalni radni odnos s UFC-om, nego funkcionira po principu "odrađeno - plaćeno". Zajedno sa svojim polubratom i prvim glasom svjetskog boksa, Michaelom Bufferom, ima zajedničku kompaniju koja se zove "The Buffer Partnership".

Njegova tipična zarada je 50 tisuća dolara za Fight Night priredbu, dok se ta cifra u slučaju PPV priredbe penje na čak 100 tisuća dolara. Kumulativno gledano, mlađi Buffer zaradi oko 2 milijuna dolara godišnje samo od "ugovora o djelu" što se tiče UFC-a, dok također radi pojavljivanja u reklamama od čega zaradi nepoznat no sigurno lukrativan iznos.

Postoje razne priče koje su potekle iz luksuznih predvorja kasina u Las Vegasu da Buffer zarađuje do čak milijun dolara za one najveće UFC-ove priredbe, no to nije potvrđeno ni od strane njega ili njegovog poslodavca.

Legendarni najavljivač rodom iz Tulse koji je popularizirao izraz "It‘s time" morao je prekinuti svoju kickboks karijeru sa samo 32 godine nakon što je doživio drugi po redu potres mozga, a nakon toga prakticirao je Tang Soo Do i judo.

Linker
05. rujan 2024 11:29