UFC

Jim Miller svoj će rekordni UFC nastup upisati protiv debitanta

Jim Miller
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
MMA legenda nema nikakvih problema dogovoriti borbu samo desetak dana pred održavanje

Nakon što je UFC Fight Night 195, koji se održava 16. listopada u UFC-ovom APEX-u, doživio još jednu promjenu sudionica glavne borbe, gdje će se na kraju boriti Aspen Ladd i Norma Dumont, program je iznenađujuće dobio još jednu borbu i još jedno veliko ime.

U Octagon će po rekordni 38. put ući 38-godišnji Jim Miller (32-16, 21-15 1NC UFC), prava ikona slobodne borbe. Borac koji je cijelu karijeru član lake kategorije, koji niti jednom nije imao problema s "prolaskom vage", koji nikad nije bio vezan uz korištenje nedozvoljenih sredstava te koji je nastupio na sva tri dosadašnja UFC-ov "milestone" eventa. UFC 100, UFC 200 i prvi UFC u Madison Square Gardenu/New Yorku, UFC 205. Miller je na sve tri te priredbe upisao pobjedu.

Rekordera će čekati borba protiv debitanta. Radi se o Ericku Gonzalezu, borcu koji je već neko vrijeme blizu UFC-a, a sad je napokon dočekao poziv. 29-godišnjak nadimka "The Ghost Pepper" u karijeri je upisao 14 pobjeda i pet poraza, a najviše se borio u Combate Americas promociji. Trenutno je u nizu od dvije pobjede.

Miller je trenutno u nizu od dva poraza, koji će ovim putem pokušati prekinuti. Zanimljivo je kako se on još od 2014. godine nastavlja boriti unatoč Lajmskoj boreolizi, bolesti koja nastaje ujednom krpelja. Svakoga pogađa drugačije, ali najčešće dolazi do osipa uz svrbež te probleme s mišićima (grčenje i bol), dok u kasnijem stadiju može stvarati velike kardiološke i neurološke problema. Najgora stvar kod nje je što još uvijek nije pronađen lijek za potpuno izlječenje, nego se borba protiv nje većinom odnosi na suzbijanje simptoma antibioticima i terapijama.

Linker
25. travanj 2024 05:37