UFC

Jimi Manuwa i Cormierov timski kolega prognozirali treću borbu Miočića i DC-ja

Cormier vs. Miočić
 screenshot
Vrlo zanimljiva razmišljanja o trećoj borbi Stipe Miočića i Daniela Cormiera, s dva su različita dijela svijeta dali sad već bivši UFC-ov 'contender' Jimi Manuwa te Arjan Bhullar, teškaš ONE Championshipa, inače Cormierov timski kolega.

Arjan Bhullar kanadsko-indijski je borac koji je nedavno prešao iz UFC-a u ONE. U American Kickboxing Academyju trenira već jako dugo, a Cormiera pozna još iz hrvačkih dana. Zbog toga mu nije bilo lako na kraju glavne UFC 241 borbe. Ispričao je kako mu je to sve izgledalo.

"Gorak je okus pogledati rezultat i kako je do toga došlo. Nitko od nas nije mogao tako što niti pretpostaviti. A takav je okus zbog toga što je DC bio bolji, što je vodio u toj borbi. Prvu rundu ga je nathrvao, druge dvije nadboksao, izgledao je sjajno. Bio je opušten, vjerojatno i previše opušten", rekao je Bhullar u razgovoru za BJPenn.com portal.

Cormier je nakon borbe odustao od mirovine i spreman je prihvatiti treću borbu. Bhullar ga u tome podržava.

"Kao sportaš, uvijek želiš otići s pobjedom, s rukom u zraku. On je zaslužio priliku za takav oproštaj, zbog svog napornog rada kroz cijelu karijeru. Ako postoji volja, treba ići po svoju priliku. Nitko ne može odgovoriti na pitanje može li on to osim njega samog. Sve će ovisiti o tome što je ostalo u njemu i kako se osjeća. Samo ću reći kako je on kapetan naše dvorane s razlogom. Prva borba daje nam nadu da je sposoban ispisati posljednje poglavlje svoje karijere onako kako je zamislio. Stipe je težak protivnik, no DC je posebna osoba i poseban borac. Dokazao je da zna pogoditi Stipu i da ga zna srušiti na pod. Nije bilo lako, ali uspio je. I upravo prema tome mora gledati u trećoj borbi. Možemo očekivati pravi rat i puno više taktički usmjerenu borbu od prve dvije. Otići će jako duboko, u četvrtu ili petu rundu, no bit će to naš dan", rekao je Bhullar.

Zanimljivo, svoje mišljenje o toj borbi dao je i sada umirovljeni donedavni UFC-ov "contender" poluteške kategorije, Jimi Manuwa. Snažni britanski udarač ima malo drugačije mišljenje od ipak podosta pristranog Indijca. Iznio ga je također za BJPenn portal.

"Druga borba bila je vrlo neizvjesna, no treću vidim kako odlazi u istom smjeru. Stipe je u ranim rundama imao dobru obranu od onoga što je Cormier pokušavao, a onda je sredinom treće krenuo sa svojim udarcima, da bi u četvrtoj završio posao. Do sada nismo vidjeli da je Cormier padao od takvih udaraca i zbog toga mislim da je pronađena njegova slaba točka te da će se isto ponoviti i u trećoj borbi", najavio je Manuwa korištenje istog recepta od strane Miočića, da bi onda iznio pretpostavku oko toga što se mora dogoditi da bi Cormier odveo borbu prema svom trijumfu:

"Cormier mora u prvom planu koristiti hrvanje. Trebao je već u prošloj borbi. Ako uspije u tome, onda može doći do pobjede."

Pretpostavlja se kako bi se treća borba Stipe Miočića i Daniela Cormiera trebala dogovoriti za početak iduće godine. Iz Miočićevog tima za sada dolaze poruke kako im ta borba nije na vrhu liste prioriteta, no moguće je da samo važu situaciju, odnosno da se igraju s Cormierom slično kao što se on poigravao s Miočićem dok je čekao Brocka Lesnara. Najrealnija situacija ipak je ona u kojoj će se ta borba dogoditi, na radost UFC-a i fanova, a vjerujemo i boraca. Obojica žele konačnu potvrdu tko je bolji. Dok je 1:1, svaki i dalje ima argumente koje može priložiti na svoj konto.

Linker
20. travanj 2024 06:54