UFC

Jiri Prochazka odlazi u srednju kategoriju!? Trener tvrdi: ‘Još uvijek je u godinama u kojima lako može skinuti na 84‘

Jiri Prochazka 

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jiri je često znao reći da je i van kampa ispod 100 kilograma, tako da bi se možda i mogao okušati u kategoriji ispod

Svi smo očekivali nešto bolju izvedbu bivšeg prvaka u poluteškoj kategoriji protekle subote na UFC 303 priredbi. Jiri Prochazka ponovno je izgubio od Alexa Pereire, no ovog puta na puno teži i brutalniji način. Javio se Jiri nakon toga i rekao da mora ‘‘evoluirati na višu razinu‘‘ ili se više nikada ne boriti.

Izgleda da ‘‘evoluirati na višu razinu‘‘ u ovom slučaju znači prelazak u nižu kategoriju. Jirijev trener, Martin Karaivanov, jučer je u intervjuu za TN CZ Sport govorio upravo o ovoj temi, a rekao je kako se ozbiljno razmišlja o tome da Prochazka svoju karijeru nastavi u srednjoj kategoriji:

‘‘Ja osobno srednju kategoriju vidim kao potencijalni restart i pozitivan korak. Jiri je i dalje u godinama kada relativno lagano može skinuti na 84 kilograma, tako da definitivno razmišljamo o tome. To neće biti samo moja odluka, o tome će odlučivati cijeli tim‘‘, započeo je Karaivanov, a zatim pojasnio zašto misli da je to dobra ideja:

‘‘Srednja kategorija bi imala smisla jer bi to bio novi početak za njega, odnosno nešto na što bi se morao fokusirati. Povratak u polutešku kategoriju bi imao smisla kada bi skidanje kilograma za srednju kategoriju postalo preteško.‘‘

Jiri je često znao reći da je i van kampa ispod 100 kilograma, tako da bi se možda i mogao okušati u kategoriji ispod. Usporedbe radi, Pereira je na dan borbe imao oko 105 kilograma, tako da je srednja možda ipak nešto prirodnija za njega. No, odluka će na kraju biti na njemu i njegovom timu.

Linker
08. srpanj 2024 00:10