UFC

Jiri Prochazka otkrio kako pobijediti Glovera: ‘Samo ga preciznost može zaustaviti‘

Jiri Prochazka vs. Glover Teixeira

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prochazka iz prve ruke zna kako izgleda boriti se protiv Teixeire i njegovog pritiska, no ipak postoji način kako ga svladati

Jiri Prochazka i Glover Teixeira su na UFC 275 priredbi pružili jednu od najboljih borbi 2022. godine. Bilo je to gotovo punih pet rundi pravog rata, a oba su borca imala svojih trenutaka. Nešto spretniji je u samom finišu borbe bio Prochazka koji je pobjedu odnio ‘‘submissionom‘‘ u petoj rundi i to pola minute prije kraja meča.

Da je Glover izdržao još tih pola minute, iz tog bi meča izašao kao pobjednik. No Jiri je uspio zaključati ‘‘RNC‘‘ i uzeti pojas na način na koji nitko nije očekivao. Sada Glover ima novu šansu uzeti pojas u poluteškoj kategoriji, a kockice su mu se odlično posložile nakon neriješenog ishoda meča Blachowicza i Ankalaeva.

Jiria nakon oporavka čeka novi napad na titulu, a moguće da će to biti protiv pobjednika između Teixeire i Hilla. No, Jiri zna kako se treba boriti protiv Glovera:

‘‘Što mogu reći o njemu, on je jako težak protivnik. Morate biti jako precizni bilo da ga napadate ili bilo da se branite, jer on prolazi kroz sve. On samo ide naprijed i ne staje. Jedino ga preciznost može zaustaviti‘‘, rekao je Jiri u ‘‘Believe You Me Podcastu‘‘.

Glover trenutno ima 43 godine i ovo mu je vjerojatno posljednja prilika da uzme UFC-ov pojas, a ispred sebe će imati sedmorangiranog Hilla. Razlog zbog kojeg je Hill dobio priliku napasti pojas jest činjenica da su se Ankalaev i Blachowicz borili prije manje od mjesec dana, a Rakić i Prochazka su ozlijeđeni. Gloveu i njemu su se kockice odlično posložile situacijom u poluteškoj kategoriji te će ovoga mjeseca netko od njih postati novi prvak.

Linker
30. travanj 2024 04:10