UFC

Jiri Prochazka: ‘Za udarac laktom kojim sam završio borbu zaslužna je ova antena na mojoj glavi‘

Jiri Prochazka
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Načinom kojim je savladao Dominicka Reyesa, češki nokauter oduševio je globalnu borilačku zajednicu

Jiri Prochazka već je prošle godine, nakon prve UFC borbe, pokazao kako je borac kojeg će se isplatiti u naredno vrijeme pratiti, no nakon druge borbe i pobjede protiv Dominicka Reyesa on je postao ime koje će svi instantno upamtiti. Vodeći kandidat za napad na titulu postao je prekrasnom izvedbom i brutalnim nokautom.

Odmah nakon borbe dočekao je svojih par minuta u eteru, gdje je od strane Paula Feldera prvobitno upitan o svom atraktivnom stilu borbe, ali isto tako stilu unutar kojeg je primio nekoliko udaraca gdje je dosta toga moglo poći u krivom smjeru.

"Moj je cilj pokazati ljepotu ove umjetnosti, ali nekad previše požurim pobijediti pa primam udarce koje ne bih trebao. To su greške, no ja i dalje iz borbe u borbu učim", rekao je Jiri, odmah se okrenuvši izvoru udarca kojim je borbu završio:

"Primio sam neke njegove kontre i nisam imao vremena razmišljati što zapravo napraviti. Bio sam unutar nekog svog slijeda kad sam u trenutku pomislio da bih mogao probati kružni udarac laktom."

Dana White je prije borbe rekao kako smatra da bi pobjednik mogao biti idući izazivač, a nakon ovakve izvedbe se Prochazka automatski u tako nekoga promovira. Zapravo, njega je spomen toga iznenadio, no spreman je prihvatiti priliku ako mu je UFC dodijeli.

"Drag mi je moj susjed Blachowicz, a on se sad bori protiv Glovera. Pobjednik kao moj idući protivnik? To bi bila velika čast za mene. Spreman sam boriti se protiv prvaka, napravimo to", odgovorio je.

Jedan je od onih boraca koji su skupili veliko iskustvo prije dolaska u UFC, odnosno čak 29 borbi odradio je prije nego je prvi put stupio u Octagon. No, pozitivno u tome je što je skupljao iskustvo, a isto tako se nije morao probijati kroz svojevrsne nivoe protivnika unutar same promocije.

"Moja karijera prije UFC-a je zaslužna za ovo. Gradio sam se i napredovao da bih pri dolasku u UFC bio spreman osvojiti titulu. To namjeravam napraviti skromno i časno", najavio je svoj daljnji put prije nego je krenuo u svlačionicu.

Kasnije je došao na konferenciju za medije gdje je automatski prvo pitanje bilo o njegovim šampionskim ambicijama.

"Ja ne razmišljam toliko o tituli, matchmakingu ili nečemu sličnom. Meni je prioritet ovaj moj put, uživati u borbama protiv opasnih protivnika, dijeliti borilište s takvim borcima, a ova borba bila je jedna od takvih. Uživao sam u Dominickovom stilu borbe i njegovom IQ-u. Susreo sam se s nekim novim stvarima i naučio sam puno toga, znam što još trebam raditi", skroman je odgovor, uz dodatak toga kako smatra da je i u ovoj borbi pokazao napredak:

"Popravio sam blokiranje udaraca, to ste vjerojatno vidjeli. Primao sam puno manje udaraca nego u prvoj UFC borbi. No, itekako imam još puno toga za popraviti."

Još je samo jednom potvrdio kako je došlo do udarca kojim je borbu završio, uz osmijeh "okrivivši" svoju frizuru za to.

"Sve je to došlo u žaru borbe. Zbog toga imam ovu antenu na glavi, da bih primio od gore takve lude ideje", obrazložio je vrlo simpatični i pristupačni Čeh.

Linker
19. travanj 2024 22:30