UFC

Joanna Jedrzejczyk priznala da ne može proći vagu, Waterson odbila međukategoriju

Joanna Jedrzejczyk i Michelle Waterson
 Instagram
Ovotjedni UFC Fight Night 161 u Tampa Bayu trenutno je u velikim problemima po pitanju glavne borbe. Naime, Joanna Jedrzejczyk priznala je kako neće uspjeti zadovoljiti potrebnu težinu i iz njenog tima predložili su međukategoriju. Michelle Waterson to je odbila, da bi na kraju sve završilo time da je Poljakinja najavila pokušati skinuti kilograme na koji god način umije.

Jučer se u medijima pojavila informacija kako je UFC-ova bivša prvakinja slamka kategorije, Joanna Jedrzejczyk, još prije tjedan dana obavijestila UFC kako neće zadovoljiti potrebnu težinu za borbu protiv Michelle Waterson. Ona je ugovorena upravo u slamka kategoriji (52.5 kg), u koju se Joanna pokušava vratiti nakon neuspješnog napada na titulu muha kategorije. No, čini se da je predugo vrijeme izvan kaveza (posljednja borba u prosincu prošle godine) rezultiralo s previše dobivene mase koju nije uspjela na vrijeme skinuti.

Također, Michelle Waterson dobila je ponudu da borbu odrade u međukategoriji, što je ona bez previše razmišljanja odbila. Razlog je vrlo jednostavan. Waterson je inače prirodno borkinja atom kategorije, koja je jedan stupanj niže od slamke. No, kako je slamka najniža ženska kategorija u UFC-u, bori se u njoj. Skida relativno malo kilograma i samim izlaskom Joanni u susret dozvolila bi situaciju u kojoj će ova biti puno teža od nje. To će biti i u slamka kategoriji, no činjenica je kako Waterson u međukategoriji možda ne bi bila nimalo teža nego što će biti sad, samo bi bila pošteđena skidanja dva ili tri kilograma.

UFC je već počeo kombinirati oko nove opcije za glavnu borbu. Trenutna sunaslovna borba između Cuba Swansona i Krona Gracieja glavni je favorit za to, posebno ako se borba Waterson i Jedrzejczyk prebaci na neku drugu priredbu (UFC 244 trenutno kotira kao vjerojatna lokacija). No, nove informacije iznio je sveprisutni Ariel Helwani.

"Rečeno mi je kako je Joanna Jedrzejczyk jutros imala jako dobar trening te ne želi otkazivanje borbe. Nakon što je postalo jasno da iz tima Michelle Waterson ne žele međukategoriju, Joanna je odlučila napraviti sve što je u njenoj moći da se spusti do granice kategorije", napisao je najpoznatiji svjetski MMA novinar na Twitteru.

Bit će zanimljivo pratiti ovu cijelu situaciju, posebno sutra na vaganju. Waterson je već rekla kako nema namjeru nastupiti ako Poljakinja premaši dozvoljenu težinu. To zapravo ne treba čuditi. Ovo je njena borba karijere gdje ima priliku izboriti napad na titulu prvakinje. Nije spremna svojoj protivnici ni na koji način izaći u susret niti joj dozvoliti veću startnu prednost nego što si ova po dogovorenim pravilima sama može osigurati.

Linker
26. travanj 2024 07:28