UFC

Joanna u ponedjeljak mora na operaciju: 'Dobro sam, ali ne želim sada razmišljati o budućnosti!'

Joanna Jedrzejczyk
 Screenshot/Youtube
Joanna Jedrzejczyk ponovno nije uspjela iskoristiti priliku za povratak na UFC-ov tron. Ovaj put je posrnula protiv Weili Zhang u sunaslovnoj borbi UFC-a 248, koja je za ulog imala titulu u slamki. Utjeha joj može biti da su fanovi meč proglasili jednim od najboljih u povijesti ženskog MMA-ja.

No, Poljakinja će osim poraza i sjajne bitke, nastup u Las Vegasu pamtiti i po oteklini na čelu koja joj je doslovno promijenila izgled. Nakon nekoliko serija kineske prvakinje, Joanna je sve više ličila na lik iz Zvjezdanih staza, nego na sebe s početka meča. Nasreću, ozbiljnijih posljedica nije bilo.

"Otok na glavi splašnjava. UFC se stvarno na lijep način pobrinuo za mene. U ponedjeljak sam se sastala s liječnikom i sve je u redu. Idući ponedjeljak ću morati odraditi manju operaciju u Poljskoj. Ona će biti napravljena na mom uhu, a odradit će je najbolji plasični kirurzi u ovom poslu", tumači Poljakinja za MMAFighting.

Operativni zahvat nije povezan s velikom oteklinom na čelu, nego s "karfiol" uhom, što je posljedica hrvanja tijekom priprema za Zhang. Sve se pogoršalo u samom dvoboju.

"Imam karfiol uho, već su iz njega vadili krv u bolnici odmah nakon meča. Izgleda prilično loše. Ali tako je, kako je. Čekam da sve to splasne. Vjerojatno će trebati još par dana da se sve to smiri, ali svaki dan izgleda sve bolje i bolje. Nakon toga ću odraditi još neke testove kako bih provjerila je li sve u redu. Ali za sda je sve OK", dodala je bivša prvakinja.

Nakon ovakvog meča s aktualnom šampionkom, nema sumnje da ćemo gledati i revanš protiv Zhang. No, s obzirom na štetu koju su obje borkinje pretrpjele u sunaslovnoj borbi UFC-a 248, vrijeme je prije svega za odmor.

"Sada samo želim doći kući i odmoriti se. Ne želim razmišljati o svojoj idućoj borbi, o svom idućem potezu. Ne želim razmišljati o budućnosti. Trebam neko vrijeme biti sama. Ali u redu sam. Držim se. Naravno da su mi očekivanja bila visoka, ali kao što sam već rekla - nije sve u tome da i fizički imaš pojas u svom vlasništvu. Ponosna sam na sebe. Moj posao je biti jedna od najboljih, a to svakako jesam", zaključuje Jedrzejczyk.

Linker
29. travanj 2024 23:40