UFC

Johnny Walker želi Jonesa, ali otkriva: 'Ngannou ne udara jače od mene, mogu ga nokautirati'

Johnny Walker
Kako je Jon Jones pobjedom nad Thiagom Santosom riješio još jednu prijetnju, sve se više gleda prema novim borcima koji tek dolaze i imaju priliku u budućnosti napasti vrh UFC-ove poluteške kategorije. Jedan od tih je i Johnny Walker, koji se već sada smatra spremnim savladati Jonesa, no isto tako ima jednu veliku želju pokraj toga. Namjerava nokautirati Francisa Ngannoua.

Johnny Walker je iz prvih redova pratio UFC 239 borbu Jona Jonesa i Thiaga Santosa. Mogao se uvjeriti u sve probleme u koje je njegov sunarodnjak doveo trenutno najboljeg borca svijeta. Kako je on jedan od onih kojeg fanovi i mediji u bližoj budućnosti vide kao Jonesovog protivnika, zanimljivo je čuti njegov komentar same borbe.

"Mislim da je Marreta bio jako dobar ispit za njega, no on se ozlijedio u prvoj rundi. Jones je prvak i vjerojatno je očekivao kako će pobijediti po sudačkim karticama, tako da mislim kako je maknuo nogu s papučice gasa kad je vidio u kojem smjeru borba ide", rekao je Walker u razgovoru za MMA Fighting, dodavši: "Ali, protiv mene bi morao pokazati puno više. Takvog Jonesa bih nokautirao u prvoj rundi."

Jones je nedavno komentirao potencijalne protivnike i kod Walkera je dao zanimljivu izjavu. Pitao je fanove zašto ga žele gledati protiv borca koji je još uvijek nepoznat široj publici i koji još nije savladao niti jedno poznatije UFC ime. Walker se osvrnuo na tu izjavu prvaka.

"U pravu je, za sada nisam napravio puno toga u UFC-u. No, nema puno momaka koji mi mogu predstavljati pravi izazov. Mislim kako ne moram pobijediti Top 5 borce da bih se dokazao. Govori se kako nemam hrvanje niti jiu-jitsu, kako prvo moram pobijediti pravog hrvača, a posljednji hrvač s kojim sam se borio je izdržao pet sekundi. Ja sam spreman za Jonesa i znam da bih mu bio veliki izazov. No, isto tako mislim kako je njega strah poraza od nepoznatog borca. Mislim kako se moram boriti još dva puta prije nego što dobijem priliku napasti ga", otkrio je svoje razmišljanje, ali i procjenu toga koliko će mu trebati do prilike za napasti Jonesa.

Jones nije sve što ga zanima. Naime, Walker je svoj nišan namjestio na tešku kategoriju, gdje se svakako vidi u budućnosti. No, već sada bi volio preskočiti nekoliko stepenica i suprotstaviti se trenutno najstrašnijem borcu kategorije.

"Želim impresionirati fanove tako što ću pobijediti Francisa Ngannoua. On je pravi stroj koji je oduševio veliki broj fanova svojom snagom i načinom na koji završava borbe. Ljude je strah boriti se protiv njega. Mene nije. Napravio sam testiranje u UFC-ovom institutu i imamo jednaku snagu udarca. Došao sam nakon operacije i gotovo sam postigao istu brojku kao on. Tako da, imam jednako snažan udarac kao on, možda i snažniji. Definitivno ga mogu pobijediti", prognozirao je Walker svoje šanse protiv "Predatora".

Johnny trenutno nema ugovorenu UFC borbu, nakon što je u prvih pet mjeseci bivanja u UFC-u odradio čak tri. Redom je u prvoj rundi nokautirao Khalila Rountreea, Justina Ledeta i Mishu Cirkunova. Nakon toga je uslijedio oporavak od ozljede i krajem ljeta bit će spreman za novu borbu. Teško je trenutno pretpostaviti koga će mu UFC namijeniti, tj. hoće li ga upariti s nekim od preostalih nadolazećih boraca (Rakić, Reyes) ili će ga pokušati dodatno izgraditi preko nekog od veterana.

Linker
19. travanj 2024 03:38