UFC

Jon Anik smatra da se ne trebamo brinuti brinuti zbog Adesanye i njegovih suza: ‘Da je u pitanju neki drugi borac...‘

Israel Adesanya

 JEFF BOTTARI/ZUFFA LLC/GETT
Israel Adesanya danas je bio posebno emotivan, a sve je kulminiralo suzama

Jon Anik ne pridaje previše važnosti emocionalnoj reakciji Israela Adesanye tijekom konferencije uoči UFC-a 304 koji se održava u Zapadnoj Australiji, točnije u Perthu.

Dricus Du Plessis (21-2), među ostalim i bivši protivnik Roberta Soldića, uspio je uznemiriti Adesanyu (24-3) tijekom konferencije za novinare u četvrtak, kada je sugerirao da Adesanya ima "sluge". Ovaj komentar je izazvao snažnu emotivnu reakciju kod Adesanye, koji je reagirao vlastitim suzama.

Anik, koji je vodio spomenutu konferenciju između ova dva suparnika, komentirao je situaciju za MMA Junkie.

"Ovo rivalstvo je stvarno" izjavio je Anik. "Iako je naš sastanak s Dricusom Du Plessisom bio uglavnom posvećen njegovom velikom poštovanju prema Adesanyinom naslijeđu i svemu što je postigao, pozadina ove borbe definitivno je ispunjena napetošću i sukobom. A za mnoge MMA fanove, to je najbolja moguća pozadina. Tako da smo vrlo uzbuđeni što ćemo svjedočiti ovoj je**noj priredbi za nekoliko sati."

Anik je također primijetio da je Adesanya tijekom sastanaka izgledao jednako pribrano kao i uvijek. "The Stylebender" se vraća nakon 11-mjesečne pauze kako bi izazvao prvaka srednje kategorije Du Plessisa u glavnoj borbi UFC-a 305, koji će se održati u RAC Areni. Iako su Du Plessisove riječi potaknule Adesanyinu reakciju, Anik ne vidi to kao razlog za zabrinutost.

"Mislim da Adesanya ima neraskidivu povezanost sa svojom obitelji i korijenima, a svi su bili tu uz njega" rekao je Anik. "Nisam puno plakao u svojim 30-ima, ali sam to nadoknadio u svojim 40-ima. Stoga, mislim da to nije nešto na što bih previše obraćao pažnju."

"Također mislim da se priprema za skidanje kilograma, pa postoji mnogo različitih faktora koji su mogli izazvati tu reakciju. Možda bih kod drugih sportaša bio zabrinut, ali ne i u ovom slučaju" zaključio je glavni komentator UFC-a.

Linker
05. rujan 2024 14:11