UFC

Jon Jones otkrio dva razloga zašto je prešao u tešku kategoriju: ‘Želim ponovno osjetiti strah‘

Jon Jones

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Idućeg vikenda se vraća Jon Jones, a sada je progovorio što ga je to točno motiviralo da se okuša u kategoriji iznad

Dugo očekivani povratak Jona Jonesa dogodit će se za desetak dana, a poznato je već da protiv Ciryla Ganea predvodi UFC 285 priredbu. To će mu u isto vrijeme biti i debi u teškoj kategoriji, a imat će priliku postati prvak iste večeri. Zadatak mu neće biti lagan jer ga čeka stilski dosta nezgodan protivnik, Gane.

Prošlo je otprilike deset godina kada je Jon Jones prvi puta javno rekao kako mu je plan otići u tešku kategoriju i tamo uzeti pojas. Status dvostrukog prvaka neće uspjeti dostići jer odavno nije prvak u poluteškoj, no pojas u teškoj kategoriji bi mu bila kruna karijere. Jučer je u intervjuu za ‘‘Unlocking The Cage‘‘ progovorio koja su dva glavna razloga zbog čega se želi okušati u teškoj:

‘‘Ne znam je li to bilo nužno u mom treningu, no prestao sam proučavati snimke drugih borbi. Počeo sam na sve to gledati kao na još jedan dan u uredu, strah je nestao. Prestao sam se bojati tih tipova, a i novac nije bio neki‘‘, rekao je Jones.

‘‘Počeo sam se boriti s likovima kao što je Reyes, koji sanjaju da se bore sa mnom još otkad su bili u školi. Tada je bio nepoznat široj publici. Tako da sam ja tražio više. Želio sam biti ponovno nervozan, želio sam se opet bojati. Mislim da je strah zdrav, tako da sam sad u ovoj poziciji. Teška kategorija nikad nije bila strašnija, tako da mi je drago što sam se našao u sred toga‘‘, dodao je.

Osim borbe Jonesa i Ganea, UFC 285 donosi još pregršt odličnih mečeva koje nikako ne želite propustiti. No, naravno da će kruna večeri biti povratak Jona Jonesa.

Linker
19. travanj 2024 04:19