UFC

Jon Jones prijavljen policiji i optužen za napad na radnicu doping kontrole

Jon Jones

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Uplašena radnica tvrdi da je UFC prvak mirisao na alkohol i prijetio joj smrću.

Prvak UFC-ove teške kategorije Jon Jones optužen je da je prijetio radnici iz organizacije za doping kontrolu Drug Free Sport International (DFSI) tijekom uzimanja uzorka u njegovom domu u Albuquerqueu, Novi Meksiko.

Prema izvještaju o incidentu, radnica je rekla da je Jones djelovao pijan i da joj je uzeo mobitel na neko vrijeme. Izvještaj sadrži poziv na sud navodeći dvije prekršajne optužbe: napad i ometanje komunikacije.

Navodni incident, prvi put objavljen od strane ABQ Raw, dogodio se 30. ožujka kada su radnica i njezin kolega iz DFSI organizacije stigli oko 16 sati na Jonesovu kućnu adresu kako bi prikupili uzorak urina. Vrata je otvorio nepoznati muškarac i uputio ih prema garaži.

Radnica je rekla da je Jones surađivao na početku, ali je kasnije postao verbalno agresivan nakon što je imao problema s davanjem uzorka urina te je ona predložila uzimanje uzorka krvi umjesto toga. Jones je tada zaprijetio tužbom, uzeo joj telefon i snimao radnike. Prema APD-u (Albuquerque Police Department), policijski službenik koji je odgovorio na poziv pogledao je snimku.

Radnica je dodala da vjeruje da je Jones bio pijan jer je mirisao na alkohol.

Radnica tvrdi da je Jones tada stavio njezin telefon u džep, ‘stao pred nju‘ i rekao: "Zašto vi ljudi dolazite tako rano? Znate li što se događa s ljudima koji dođu u moju kuću? Završe mrtvi."

Prema APD-ovom narativu, radnica je bila ‘prestrašena‘, ‘uplašena‘ i ‘osjećala je kako joj srce lupa‘ nakon Jonesove prijetnje smrću. Razmišljala je o preuranjenom završetku testa, ali je odustala jer nije htjela da prvak teške kategorije dobije kaznu od UFC-a. Rekla je da je željela pozvati pomoć, ali joj je Jones i dalje držao mobitel.

Na kraju je Jones dao uzorak urina. Dok je to radio, radnica je uspjela uzeti svoj mobitel natrag. Nakon što je otišla, podnijela je interni izvještaj i obavijestila svog nadređenog u DFSI organizaciji, koji joj je rekao da ne prijavljuje incident policiji dok ne razgovara s predstavnicima UFC-a.

Umjesto toga, ona je u petak kontaktirala policiju i izjavila da želi podići tužbu. Rekla je da njezin kolega nije želio podnijeti policijsku prijavu jer se ‘bojao posljedica‘.

Policija je pokušala kontaktirati njezinog nadređenog i kolegu, ali nisu uspjeli. Njezin nadređeni je kasnije kontaktirao policiju, ali je rekao da sve što zna je ono što mu je rekla osoba koja je uzimala uzorke i odbio je dati izjavu.

Jones je kasnije porekao prijetnje objavom na Instagramu. Podijelio je video u kojemu si pružaju ruke on i radnici DFSI organizacije.

"Moram reći, određena radnica se ponašala prilično neprofesionalno i čak prekršila standardni protokol prema HIPAA zakonima," napisao je Jones. "Tijekom svojih 20 godina podvrgavanja testovima na droge, nikad prije nisam doživio takav incident s doping službenikom."

Linker
08. travanj 2024 07:38