UFC

Jon Jones: Treće borbe protiv Cormiera neće biti, on više ne može skinuti kilograme

Cormier vs. Jones
 Youtube screenshot
Nakon novih brojnih upita o trećoj borbi protiv Daniela Cormiera, Jon Jones je otkrio kako do nje neće doći i naveo je vrlo dobar razlog za to. On namjerava ostati dominirati u poluteškoj kategoriji, dok za Cormiera smatra kako ne postoje realna šanse da on više ikad skine kilograme da bi se u njoj ponovno borio.

Jones je putem Twittera odlučio odgovoriti na temu koja se posljednjih dana ponovno aktualizirala. Daniel Cormier je potvrdio kako se nakon subotnje borbe protiv Stipe Miočića nema namjeru umiroviti, što je fanove odmah navelo na maštanje o trećoj borbi protiv Jona Jonesa. No, Jones smatra kako se ista neće dogoditi. Posebno za to što bi se, ako do nje dođe, oni trebali sastati u teškoj kategoriji.

"Prvak sam poluteške kategorije gotovo cijelu svoju MMA karijeru i nisam nikad otišao izazvati prvaka teške kategorije. Trenutno nisam zainteresiran za to niti sam ikad do sad osjetio interes. Moj odlazak u tešku kategoriju je neizbježan, no trenutno dominiram u kategoriji i vrlo lako zadovoljavam potrebne kilograme. Priča mene i Daniela startala je u poluteškoj kategoriji i tamo bi trebala i završiti. Iako mislim da ju zapravo već jesam jednom ili dva puta završio", napisao je Jones u statusu na Twitteru, nakon čega je uslijedila gomila komentara fanova. Od onih koji ga napadaju kako ga je strah odlaska u tešku kategorije do onih koji su ga u potpunosti podržali.

Onda se okrenuo tome što mediji ipak konstantno guraju u prvi plan tu treću borbu, koja bi i UFC-u svakako bila puni pogodak s financijske strane. No, Jones kaže kako do toga neće doći iz vrlo jednostavnog razloga.

"Neovisno o tome što Cormier govori medijima, garantiram vam kako neće biti treće borbe. Ne postoje realne šanse da on ponovno skine te kilograme, nema šanse da još jednom prolazi kroz te noćne more koje dođu kad se treba suprotstaviti zvijeri", još je napisao.

Jones je trenutno u iščekivanju svog idućeg izazivača, a već je izjavio kako bi se volio boriti u studenom na UFC 244 priredbi u New Yorku ili krajem prosinca na posljednjem ovogodišnjem programu. Ipak, najveći je problem što se trenutno relevantni izazivač ne nazire. Trebalo bi izabrati između nekoliko kandidata od kojih niti za jednog ne možemo reći kako iskače ispred ostalih i kako bi on trebao biti taj. UFC će odabrati nekim svojim kriterijem. A i nemojmo podcjenjivati njihovo moć nagovaranja. Možda na kraju ipak i vidimo ovo što Jones tvrdi da se neće dogoditi.

Linker
26. travanj 2024 02:21