UFC

Jona Jonesa pitali hoće li se umiroviti nakon borbe sa Stipom Miočićem, evo što je odgovorio

Jon Jones

 Louis Grasse/Pximages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Čini se da aktualni prvak UFC-ove teške kategorije ima iste namjere kao i njegov sljedeći protivnik

Jon Jones i Stipe Miočić konačno bi trebali odmjeriti snage 9. studenog u dugoiščekivanom meču za titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije, ali i monumentalno borilačko naslijeđe. Planirano je da pobjednik tog obračuna stane na crtu "interim" prvaku Tomu Aspinallu, no upitno je kako će se situacija dalje razvijati budući da bi i za Jonesa i za Miočića međusobni okršaj potencijalno mogao predstavljati i posljednji u karijeri.

Prema informacijama koje je nedavno plasirao Dana White, Miočić će sigurno objesiti rukavice o klin nakon okršaja u Madison Square Gardenu, a ostaje pitanje hoće li i Jones slijediti njegov primjer. Predmetno pitanje posljednjih se tjedana intenziviralo među borilačkom zajednicom, a sada se, tijekom komunikacije s obožavateljima na društvenim mrežama, o tome očitovao i sam "Bones".

"Fun fact, nakon ove godine Jon Jones više nikada neće morati raditi. Umirovljen u 37. godini. Pobjeda!", napisao je aktualni prvak UFC-ove teške kategorije u odgovoru jednom fanu na svom X profilu.

Ako se Jones doista bude borio s Miočićem u studenom, to će mu nedvojbeno biti posljednja borba u tekućoj godini. S obzirom na to da tvrdi da nakon toga više neće morati raditi, to bi mu, prema njegovim riječima, dakle, mogla biti i posljednja borba u karijeri. Takav scenarij, dakako, treba uzeti s rezervom budući da je Jones, kao i mnogi drugi borci, i ranije po društvenim mrežama znao najavljivati stvari koje se nisu ostvarile. Veliku ulogu u cijeloj priči imat će ishod njegovog meča sa Stipom, kao i eventualne "nemoralne" ponude koje će uslijediti za mečeve s Tomom Aspinallom ili Alexom Pereirom.

Linker
05. rujan 2024 17:15